Politic-Administrativ

Ce investiții vor social-democrații să fie derulate în Brașov în 2018

La sfârşitul anului trecut, Organizaţia Municipală s-a mutat în acest sediu.” În timpul care a trecut de la alegerile locale am stat de vorbă cu cetăţenii, în diferite cartiere. Rezultatul discuţiilor cu ei este în activitatea noastră în Consiliul Local şi în faptul că am hotărât organizarea acelor audienţe în prima săptămână a lunii. În acest moment, prin rotaţie, discuţiile cetăţenilor cu consilierii locali se ţin în Piaţa Unirii, în Noua şi în Triaj.

A reieşit şi necesitatea unor întâlniri cu membrii noştri de partid. Şedinţe, întruniri, se mai ţineau şi până acum, mai ales în sediul din Piaţa Sfatului.  Facem un pas înainte şi redeschidem un sediu aparte al Municipiului.

Activitatea politică, în opinia PSD, se face şi pe online, şi în comunicare publică, dar şi prin întâlniri cu colegii. Membrii simpli vor să audă direct de la noi care sunt problemele, cum reacţionează partidul la atacurile nedrepte venite din afara lui, dar şi ce face în perioada următoare, cum se ţine de programul de guvernare. Sediul are un birou pentru activitatea organizatorică, şi o sală de şedinţă. Grupul PSD din Consiliul Local s-a întrunit la o discuţie despre lucrurile importante care ar trebui să fie făcute anul acesta cu bani din bugetul local, sau, după caz, să fie demarate, ca investiţii”, a spus Lucian Patrascu, presedintele Organizatiei Muncipale a PSD Brasov.

 

  1. Alocarea unor bani pentru studii de fezabilitate şi începerea realizării unor investiţii multi-anuale pentru construirea unor noi şcoli, grădiniţe şi creşe în cartierele noi ale Braşovului. Aşa cum există cerinţe specifice pentru asigurarea unui număr de parcări, aşa ar trebui ca dezvoltatorii imobiliari care construiesc mai multe blocuri, pe suprafeţe întinse, să prevadă instituţii de educaţie. Nu să le construiască ele, dar să aloce teren pentru ca în zonă să fie făcute astfeld einvestiţii. Vă reamintesc că la capitolul creşe Braşovul încă stă prost, cu 440 de cereri care au rămas nerezolvate.
  2. Spaţii SMURD în cartierele braşovene, mai ales pentru cele aflate la periferie. Cum dezvoltarea imobiliară nu a fost gândită bine, în aşa fel încaât se ajunge acum la blocaje de circulaţie, misiunea de salvare a vieţilor devine dificilă. Este greu şi pentru o ambulanţă să ajungă rapid în zona Coresi, de exemplu, la orele de vârf. De aceea, în spaţii de 100-300 mp, pot fi amenajate staţii pentru urgenţe. S-ar preta, acolo unde există, vechile puncte termice din cartiere, acum dezafectate. Investiţia nu ar fi foarte mare, ar fi necesare, în astfel de situaţii, doar materialele de construcţii pentru renovare. Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă ar accesa fonduri europene pentru dotarea cu mijloacele de comunicare şi staţia de încărcare electrică. Tractorul, Bartolomeu-Avangarden, Noua, Triaj, ar putea fi locurile în care s-ar construi astfel de staţii în primă fază.
  3. Staţie de dedurizare a apei în zona Bartolomeu-Avangarden. Cetăţenii din zonă ni s-au plâns că au mari probleme cu calitatea apei potabile, care le strică aparatură electrocasnică şi pe care nu o pot folosi, uneori.
  4. Panouri fonoabsorbante în Cartierul Florilor, de-a lungul căii ferate. Celor din zonă li s-a promis de foarte multe ori, prin campanii electorală că problema poluării fonice de acolo va fi rezolvată. Nu s-a întâmplat nimic. E timpul să ne apucăm de treabă acolo, vom cere imperativ demararea studiilor necesare, iar apoi a lucrărilor. Tot în zonă, reamintim Primăriei că are de renovat un pasaj pietonal subteran, să nu se facă cineva că uită de el. La fel şi pasajul de la TRiaj
  5. Pietonalele din Valea Cetăţii şi din zona Pieţei Astra şi a complexului de acolo sunt pline de gropi şi plăci sparte care pun în pericol circulaţia braşovenilor. Vom cere ca în bugetul pe 2018 să fie incluse şi astfel de cheltuieli.
  6. Vrem să sprijinim cele şapte grupuri de Juni din Braşov şi în acelaşi timp să facem ca ele să ne reprezinte mai bine. Junii, pe lângă obiceiurile lor de peste an, inclusiv cele din Duminica Tomii, sunt solicitaţi în diferite ocazii să fie prezenţi îmbrăcaţi în portul lor. Chiar dacă acesta este autentic, şi are uneori peste 100 de ani, uzura este vizibilă. Nu poţi veni în faţa unei delegaţii japoneze, să zicem, cu nişte costume în culori uşor diferite, cu paiete căzute, etc. propunem ca fiecare grup de Juni să beneficieze de cinci costume bărbăteşti şi cinci pentru femei, noi, plătite de la buget.
  7. Cerem refacerea fântânii arteziene din Parcul Titulescu. Nu se poate să avem în centrul oraşului un parc în care, în loc de fântână arteziană, avem ceva care seamănă cu o piscină.
  8. Revenim cu propunerea ca Braşov, oraş din poveste să fie o sărbătoare nu doar în centru, ci ca iluminatulş festiv să ajungă şi în cartiere. De asemenea, data la care porneşte oficial acest program să fie 30 noiembrie, o zi liberă, o sărbătoare, iar braşovenii şi turiştii se pot bucura mai mult timp de împodobirea oraşului.
  9. Rămân în vigoare propunerile noastre de anul trecut, construirea unor toalete în marile parcuri din Braşov: Răcădău, Tractorul, Noua, Someşul.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web