National

Casele de marcat, în vizorul polițiștilor brașoveni

În perioada 15 – 19 august a.c., poliţiştii de investigare a criminalității economice si polițiști de ordine publică, împreună cu reprezentanți ai Comisariatului Județean pentru Protecția Consumatorilor Brașov au desfășurat 6 acțiuni pe raza municipiilor Brașov, Făgăraș și în Stațiunea Poiana Brașov pentru verificarea modului și condițiilor de comercializare a produselor alimentare și nealimentare.

Activitățile au urmărit respectarea prevederilor Legii 12/1990 Rep. privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de comerţ ilicite, Ordonanței Guvernului nr. 21/1992 Rep. privind protecția consumatorilor, Ordonanței de Urgență a Guvernului nr. 28/1999 Rep. privind obligația agenților economici de a utiliza aparate de marcat electronice fiscale și Legii 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale,

Astfel, în cadrul activităților, au fost controlate un număr de 36 persoane fizice/juridice cu privire la existenta documentelor legale de proveniența pentru mărfurile comercializate și evidențierea veniturilor realizate pe aparatele de marcat electronice fiscale sau în alte documente.

Polițiștii au aplicat 24 sancţiuni contravenţionale în valoare totala de 119.000 lei și au confiscat valoric suma de 2.100 lei, reprezentând bani proveniți din vânzări care nu au fost evidențiați pe casele de marcat.

Totodată, față de doi agenți economici s-a dispus întreruperea temporară a prestării de servicii până la remedierea deficiențelor constatate

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web