National

Caravana „ViATA e a ta” încheie la Brașov specializarea instructorilor auto din țară

În cadrul campaniei sociale „ViATA e a ta”, susținută de Continental România, Golden Brau 0.0%, Farmexpert și lanțul de farmacii independente Alphega, Caravana Academiei Titi Aur (ATA) ajunge pe 29 septembrie la Brașov (in incinta fostului Stadion Municipal – Deichmann, Str. Bazaltului nr.2), unde se va desfășura cursul de specializare a instructorilor auto din regiune, care s-au înscris pe www.viataeata.ro. Având în vedere numărul mare de solicitanți din regiune, în Brașov vor fi trainuiți mai mulți instructori auto, în două zile de curs: 29 și 30 septembrie.

 

Trainerii și colaboratorii ATA vor susține acest curs de specializare, care constă într-un program teoretic și practic, în intervalul 09:00 – 17:00, în cadrul căruia instructorii auto vor afla informații utile, structurate, astfel încât să fie mai ușor de transmis viitorilor cursanți; vor învăța care este diferența dintre a fi profesor și antrenor, iar la partea practică vor trece prin situații limită (simulatoarele de impact frontal cu un obstacol fix, răsturnare la 90 și 180 de grade, frânări cu și fără ABS și derapaj controlat cu mașina cu două volane – invenție brevetată internațional de Titi Aur), pentru a putea înțelege cum trebuie să reacționeze orice șofer și ce înseamnă de fapt conducerea defensivă.

 

Campania socială „ViATA e a ta”, lansată de Academia Titi Aur pentru 2017 și derulată la nivel național de Asociația LIKE Bucharest, este susținută de Poliția Română – Direcția Rutieră din cadrul IGPR, Autoritatea Rutieră Română (ARR) și Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), și se adresează în principal tinerilor șoferi cu vârste între 18 și 24 ani, categorie pentru care accidentele rutiere reprezintă cauza numărul 1 de deces. Scopul este de a comunica și conștientiza motivele din cauza cărora au loc accidentele rutiere în România: viteză excesivă, alcoolul, oboseală, folosirea telefonului mobil la volan, medicamentele care provoacă somnolență administrate fără sfatul medicului, neadaptarea la condițiile meteo și de trafic, starea precară a autovehiculelor și în special a anvelopelor etc.

 

Obiectivul campaniei constă în specializarea gratuită, cu sprijinul sponsorilor implicați, a unui număr cât mai mare de instructori auto, din toată țara, astfel încât viitoarele generații de șoferi să fie mult mai bine pregătite. Suportul de curs a fost special conceput de echipa și colaboratorii Academiei Titi Aur, pentru a le oferi instructorilor auto informații relevante și de impact pentru cursanții lor.

 

În luna august, la Academia Titi Aur, iar în septembrie în orașele din țară: Craiova, Timișoara, Cluj Napoca, Iași și Brașov au fost specializați aprox. 420 de instructori auto care s-au înscris și au confirmat participarea în campania socială “ViATA e a ta”. De asemenea, peste 200 de influenceri au participat până acum la cursul de conducere defensivă desfășurat atât la Academia Titi Aur, cât și în țară. În perioada următoare vom lansa campania de comunicare a motivelor din cauza cărora au loc accidentele rutiere, prin care ne dorim să-i informăm și să-i conștientizăm pe tinerii șoferi asupra riscurilor la care se expun, atât ei, cât și ceilalți participanți la trafic. 

 foto arhiva

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web