Actualitate

Caravana Filmelor NexT revine la Brașov: 3 seri de picnic și cinema sub clar de lună, pe Aleea de sub Tâmpa

Vara asta, Caravana Filmelor NexT cucerește 7 spații verzi neconvenționale din 7 orașe și le transformă în cinematograful tău preferat al sezonului. Cu cerul înstelat drept tavan al cinematografului în aer liber și 16 filme scurte în coșul de picnic, Caravana se instalează pentru trei seri, pe 17, 18 și 19 august, pe Aleea de sub Tâmpa din Brașov.

Spectatorii din Brașov sunt încurajați să renunțe la scaune și să își așeze păturile pe iarbă verde, pentru 3 seri de picnic și cinema sub clar de lună. Caravana Filmelor NexT propune brașovenilor cele mai aplaudate 16 filme scurte de la ultima ediție a Festivalului Internațional de Film NexT, reunite în trei programe speciale: Scurtmetraje românești pline de imaginație, o seară de Oscar și cele mai iubite filme din selecția NexT 2017.

Cunoscut deja publicului NexT, programul de Scurtmetraje românești de la NexT aduce în fața spectatorilor cele mai aplaudate scurtmetraje românești de la ediția din 2017 a festivalului: întâmplări de familie rupte din viață și povești de dragoste cu întorsături neașteptate, spuse pe scurt, cu multă imaginație.

Covorul roșu se va întinde peste pajiște și reflectoarele vor fi aprinse pentru cele cinci scurtmetraje de ficțiune nominalizate la Premiile Academiei Americane de Film în 2017 în cadrul Serilor de Oscar.

Best of NexT 2017, o retrospectivă cu cele mai ele mai iubite filme de la NexT 2017, va prezenta comedii, animații, călătorii în spațiul cosmic sau pe tărâmuri magice, filme de groază și filme ca-n viață, toate scurte, cât să guști în două ore din tot ce are cinematograful mai bun de oferit.

Cea de-a patra ediție a evenimentului continuă misiunea Caravanei de a aduce filmele NexT în fața unui public nou, în afara Bucureștiului, în orașe unde posibilitățile de vizionare a filmelor de scurtmetraj sunt reduse, iar alternativele de vizionare a filmelor în aer liber sunt puține sau inexistente.  Evenimentul este dedicat întregii familii și este creat sub conceptul de picnic și cinema sub clar de lună. Intrarea la toate proiecțiile este liberă.

Acest proiect este cofinanţat, pentru al doilea an consecutiv, de Primăria Municipiului Braşov prin Ghidul de finanţare al proiectelor culturale.

După Brașov, Caravana își va încheia călătoria la Arad (21 – 22 – 23 august, Faleza Mureșului).

Urmăriți călătoria Caravanei Filmelor NexT pe pagina de Facebook:

https://www.facebook.com/caravananext

Caravana Filmelor NexT este un proiect organizat de Societatea Culturală NexT 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web