Știri

Interlop brașovean, traficant de cannabis, tablouri și fildeș

Polițiștii antidrog din cadrul B.C.C.O. Brașov și cei ai D.C.C.O, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. din Brașov, cu sprijinul Direcției Operațiuni Speciale a Poliției Române, au recuperat 46 de picturi sustrase din state membre ale U.E. și 4 bucăți de fildeș, bunuri în valoare totală de peste 100.000 de euro, precum și 1,5 kilograme de cannabis, de la membrii unei grupări infracționale din Brașov. Liderul grupării a fost depistat în Madrid, în urma colaborării cu autoritățile spaniole și urmează a fi predat autorităților române.

 În perioada septembrie 2016 – aprilie 2017, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Brașov, împreună cu cei ai Direcției de Combatere a Criminalității Organizate – Serviciul Antidrog și cei ai Direcției Operațiuni Speciale, sub coordonarea D.I.I.C.O.T. – S.T. Brașov, au destructurat o grupare infracțională deosebit de periculoasă, ce acționa în special în zona Braşovului.

Gruparea era coordonată de un bărbat, urmărit international pentru săvârșirea unor infracţiuni grave.Activităţile de prindere în flagrant ale membrilor grupării s-au desfăşurat în luna ianuarie 2017, fiind recuperate 46 de picturi, cel mai probabil sustrase de la colecţionari ai unor state membre U.E., unele dintre acestea datând din secolele XVIII – XIX, a căror valoare totală a fost estimată provizoriu la peste 50.000 euro, în cauză fiind dispusă efectuarea unei evaluări pentru stabilirea provenienţei, vechimii şi valorii artistice a acestora.

De asemenea, au fost ridicate 4 bucăți de fildeş, cu greutatea totală de 53 de kilograme, cu o valoare estimată la 53.000 de euro.Totodată, au fost probate şi activităţi de trafic de droguri, fiind confiscate aproximativ 1.5 kg. de cannabis, ce urmau să fie distribuite pe raza municipiului Braşov.La acțiune au participat și polițiști din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Brașov.Liderul grupării a reuşit initial să se sustragă cercetărilor, stabilindu-se că, în perioada 10 – 11 februarie 2017, ar fi trecut fraudulos frontiera de stat a României spre Ungaria, prin „zona verde”, unde şi-ar fi procurat un set de documente falsificate.În cauză, a fost declanșată o amplă activitate de asistenţă juridică internaţională adresată autorităţilor spaniole, astfel încât acesta a fost localizat şi prins în Madrid, la data de 18 februarie 2017, urmând a fi predat autorităților române.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Serviciul Român de Informații.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web