InformațiiParlamentar de Brașov

Când erau în opoziție, parlamentarii USR și PNL solicitau sume fabuloase pentru proiectele din Brașov. Acum, când sunt la putere, niciunul nu a cerut nimic

Fiind deputat de Brașov și în opozitie, Mara Mareș solicita în urmă cu 2 ani 260 de milioane de la bugetul national. Acum, Brașovul primește doar 61 de milioane, deși PNL și USR sunt la putere…

Parlamentarii din coaliția USR-PNL erau viteji în ultimii ani de guvernare PSD. La dezbaterea bugetului pe 2019, deputatul Mara Mareș care, în prezent, este Consilier de Stat la cancelaria premierului, a solicitat 270 de milioane de lei pentru finalizarea aeroportului Brașov. Bineînțeles, o sumă de domeniul fantasticului având în vedere că proiecte importante erau în toată țara și nu ar fi ajuns banii pentru toate județele. Tot atunci, deputatul din Făgăraș a vrut și vreo 40 de milioane de lei pentru spitalele din Brașov. Câți bani primește acum aeroportul Brașov? 30 de milioane de lei, deci o sumă infimă față de pretențiile fostului deputat PNL.

Cu o dorință arzătoare pentru proiectele Brașovului au fost și parlamentarii USR. Aceștia au fost mai ”harnici” decât colegii lor din PNL. Au solicitat bani pentru aeroport, pentru construcția autostrăzii Comarnic-Brașov, pentru realizarea autostrăzii Sibiu-Brașov, reabilitarea căii ferate Brașov-Sighișoara(aceasta era deja prinsă într-un program european…), dar și reabilitarea Spitalului Județean Brașov. Parlamentarii spuneau cât de nedreptățit este Brașovul prin toate live-urile, acuzând PSD că nu dorește dezvoltarea regiunii. Câți bani au solicitat acum Tudor Benga sau Victor Ilie pentru județul care i-a propulsat pe scaune călduțe în Parlament?

Vor spune că nu sunt bani din cauza pandemiei. Ok, este de înțeles, sumele nu mai sunt aceleași, dar, totuși, când dai milioane de euro presei pentru ”promovarea măștilor” nu te poți plânge de lipsa banilor.

 

 

 

sursa foto: facebook

 

 

 

 

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web