Informații

Cancescu si fratele sau, trimisi in judecata pentru evaziune fiscala

Continua problemele pentru Aristotel Cancescu, fostul sef al Consiliului Judetean Brasov. Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul teritorial Brașov au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților

CĂNCESCU ARISTOTEL ADRIAN, la data faptei administrator în fapt al SC Canaris SRL, cu privire la săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată,

CĂNCESCU ANTONIN VIOREL, fratele primului și administrator al SC Canaris SRL, cu privire la săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată,

RUSU BOGDAN AURELIAN, la data faptei administrator al SC Canet Radio SRL, cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată,

SC CANARIS SRL, cu privire la săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală în formă continuată,

      SC CANET RADIO SRL, cu privire la săvârșirea infracțiunii de complicitate la evaziune fiscală în formă continuată,

 

          În rechizitoriul întocmit, procurorii au reținut următoarea stare de fapt:

 

„Inculpatul Căncescu Aristotel Adrian a vândut rețeaua unui post de radio pe care-l deținea, către o societate de profil, prin încheierea, la data de 02.03.2007, a unui contract de vânzare-cumpărare, preţul fiind de 5 milioane euro.

Structura afacerii a fost stabilită de inculpatul  Căncescu Aristotel Adrian astfel încât să nu plătească taxe şi impozite către stat pentru efectuarea acestei tranzacţii.

Concret, transferul celor 33 licențe audiovizuale nu s-a făcut direct de la societăţile deținătoare, printre care și SC Canaris SRL, către cumpărătorul final, ci prin interpunerea SC Canet Radio SRL, înfiinţată anume în acest scop de inculpatul Căncescu Aristotel Adrian.

Astfel, societatea nou creată a cumpărat licențele respective la un preț subevaluat, de 100 euro/licență, iar ulterior cumpărătorul final a achiziționat toate părțile sociale ale firmei respective cu 5 milioane euro (valoarea reală a licențelor), deși aceasta din urmă, la momentul respectiv, nu deținea în patrimoniu alte bunuri sau active.

Prin acest mecanism, inculpații au cauzat un prejudiciu bugetului de stat în valoare totală de 18.027.513 lei reprezentând: 5.674.792 lei debit principal (TVA în valoare de 2.986.045 lei şi impozit pe profit în valoare de 2.514.564 lei pentru SC Canaris SRL plus TVA în valoare de 94.556 lei şi impozit pe profit în valoare de 79.626 lei pentru o altă societate) şi 12.352.721 lei accesorii, majorări de întârziere şi penalităţi.

 

În cauză, A.N.A.F. – DGRFP Brașov a precizat că se constituie parte civilă față de SC Canaris SRL cu suma totală de 19.418.549 lei și față de o altă societate cu suma totală de 1.150.336 lei.

În cauză s-a dispus instituirea măsurii sechestrului asigurător asupra mai multor bunuri mobile și imobile ce aparțin inculpaților Căncescu Aristotel Adrian, Căncescu Antonin Viorel, Rusu Bogdan Aurelian, SC Canaris SRL.

Dosarul a fost trimis spre judecare Tribunalului Brașov, cu propunere de a se menține măsurile asigurătorii dispuse în cauză.

 Amintim că inculpații Căncescu Aristotel Adrian și Rusu Bogdan Aurelian au mai fost trimiși în judecată de procurorii anticorupție pentru săvârșirea unor infracțiuni de corupție și de spălare a banilor”, se arata intr-un comunicat al DNA .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web