Infracțional

Campanie împotriva traficului de persoane

Soroptimist International Club Aalen/Ostwürttemberg în colaborare cu Soroptimist International Braşov derulează la Braşov Campania Antitrafficking (împotriva traficului de persoane). Aceasta va avea loc în perioada 16-19 aprilie, în şapte unităţi şcolare din judeţ.

Conferinţa de presă va avea loc luni, 16 aprilie, ora 11.00, la Liceul Johannes Honterus Braşov, sala festivă, şi va fi susţinută de:

–         Comisarul european Manfred Paulus (primul comisar de criminalistică și conducător al inspectoratului la sediul de criminalistică din Ulm, cadru didactic la Facultatea pentru Poliție în Baden/Württemberg)

–         Georgiana Baraboi – preşedinte Soroptimist International Braşov, alături de un reprezentant al Clubului la nivel internaţional din Aalen, Germania

–         Cms. şef. Mihaela Hermenean, IJP Braşov

–         Cms. şef. Adrian Vlădoiu, Agenţia naţională împotriva traficului de persoane – Centrul Regional Braşov

–         Reprezentant Inspectoratul Şcolar al Judeţului Braşov

 Astfel, luni încep acţiunile de informare în şcoli pentru prevenirea traficului de persoane, grupul ţintă fiind de această dată mai ales adolescenţii cu vârsta de cel puţin 14 ani, părinţii acestora şi cadrele didactice din: Liceul Iohannes Honterus, Colegiul Tehnic de Transporturi Braşov, Colegiul Tehnic „Maria Baiulescu” Braşov, Colegiul Naţional Economic „Andrei Bârseanu” Braşov, Şcoala Gimnazială Tărlungeni (inclusiv Zizin şi Purcăreni), Şcoala Gimnazială Budila, Liceul „Petru Rareş” Feldioara.

Acţiunile constau în informarea tinerilor asupra riscurilor la care se pot expune dacă nu sunt atenţi atunci când răspund unei oferte de angajare în străinătate şi vor fi învăţaţi cum se pot feri să devină victimele traficanţilor de fiinţe umane.

Info de background

·        Cu o mare experiență în determinarea pe domeniul „red light“ al infracțiunilor, Manfred  Paulus are cunoștințe deosebite în ceea ce privește delincvența în domeniul specific și pe baza aceasta a desfășurat și la nivel mondial proiecte și acțiuni de depistare în vederea combaterii traficului de ființe umane.

·        Soroptimist International este o organizație la nivel mondial care apără drepturile femeilor. În acest moment, organizaţia numără peste 80.000 de membri în 132 de țări. În Germania există peste 200 de cluburi. Clubul Aalen/Ostwürttemberg dorește să lanseze acum în România o campanie de prevenire cu tema „Human trafficking” în scolile din Braşov.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web