Turism-Utile

Campania „Foloseste zebra” promovata si in perioada „Scolii Altfel”

Peste o mie de elevi din municipiu au învățat sau și-au reamintit care sunt regulile de circulație pe care trebuie să le respecte cu strictețe pentru a nu ajunge victime sigure ale accidentelor rutiere. Inițial, pentru aceste cursuri educaționale au fost incluse nouă unități de învățământ din oraș (la clasele III și IV), însă cum vorba s-a dus prin târg, la Poliția Locală Brașov au fost înregistrate alte câteva solicitări venite din partea cadrelor didactice care au considerat necesară și binevenită prezența agenților de la Locală și la clasele lor. În această săptămână, polițiștii locali au fost invitați să se alăture programului “Școala Altfel”, desfășurat de unitățile școlare.

Lecțiile de rutieră au fost interactive, ținând cont de faptul că micuții au răspuns la toate provocările oamenilor legii, dar au și pus întrebări legate de situații în care au fost martori sau chiar subiecți. Cea mai fascinantă parte a orelor de rutieră s-a dovedit a fi cea legată de munca de polițist, mai ales că cei mai mulți au recunoscut că această profesie este extrem de atractivă, dorindu-și ca “atunci cand vor fi mari să se facă polițiști locali” pentru a supraveghea la aplicarea legii în Brașovul lor. Copiii au fost atrași de uniformă, dar mai ales de elementele de intervenție. Agenții de la Locală le-au explicat elevilor ce trebuie să facă în cazul în care se rătăcesc de părinți sau ajung singuri în locuri necunoscute. De aceea, la final, micuții au și primit o temă pentru acasă, pentru următoarea întălnire. Astfel, fiecare dintre ei trebuie să știe numele complet, adresa de domiciliu și, eventual, numerele de telefon ale părinților lor.

Campania de educație rutieră intitulată sugestiv “Folosește zebra!” va continua sub egida Poliției Locale Brașov, în școlile din municipiu, și după vacanța de Paște!

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web