Infracțional

Camion cu lemne confiscat de polițiștii brașoveni

La data de 06 decembrie a.c., în jurul orelor 02.30, polițiști din cadrul  Secției 3 Poliție Rurală Voila au acționat în baza planului de acțiune derulat la nivel național ”Scutul Pădurii 2017” pentru prevenirea și combaterea delictelor silvice.

 

Astfel, polițiștii au depistat pe DN 1, între localitățile Șercaia și Perșani, un bărbat 25  ani, care conducea o autoutilitară ce tracta o semiremorcă încărcată cu material lemnos.

 

La solicitarea polițiștilor de a prezenta documente legale de proveniență pentru materialul lemnos, bărbatul nu a fost în măsură să le pună la dispoziția acestora.

 

Întrucât în urma verificărilor în aplicația ”Inspectorul pădurilor” a rezultat că pentru vehiculul în cauză nu a fost emis  niciun aviz de însoțire a materialului lemnos, polițiștii au condus vehiculul la sediul Postului de Poliție Șercaia, pentru stabilirea provenienței legale acestuia.

 

Bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 5 000 lei,  conform prevederilor Legii nr. 171/2010, privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice.  Cei 53 metrii steri lemn de foc, diferite esențe,  au fost confiscați și predați în custodia  Ocolului Silvic ”Pădurile Șincii” R.A..

 

De asemenea, polițiștii au indisponibilizat în vederea confiscării autoutilitara, care a fost introdusă în camera de corpuri delicte a I.P.J. Brașov.

 

Polițiștii continuă verificările pentru stabilirea provenienței materialului lemnos și posibila comitere a unei fapte prin care s-au încălcat prevederile legale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web