ActualitateInformații

Camin pentru persoane fara adapost la Brasov. Valoarea investitiei – 3.248.776,7 lei, fara TVA

Miercuri, 13.12, a fost publicat anuntul de participare (cu nr. 181395) privind ,,Proiectare si executie Camin persoane fara adapost, str. Panselelor nr. 23″.

Obiectivul acestei proceduri este de a amenaja un cămin pentru persoane fără adăpost, cu locuri de cazare concentrate într-un adăpost de noapte şi cazare în regim de urgenţă, structurat în spaţiu de triaj şi spaţiu de cazare, prin transformarea căminului şcoală existent. Pentru aceasta este necesară proiectarea şi execuţia unor lucrări de construcţii şi instalaţii aferente clădirii.

,,Ieri am postat pe SEAP anunţul de licitaţie pentru proiectarea şi execuţia unui nou centru pentru persoane fără adăpost, la fostul cămin al Liceului Astra. Sper ca în primele luni ale lui 2018 să finaliză evaluarea propunerilor şi să semnăm contractul, astfel încât, după finalizarea proiectării, să şi demarăm lucrările. Prin realizarea acestei investiţii vom reuşi să creştem calitatea serviciilor pe care le acordăm acestei categorii sociale. Căminul va fi pregătit pentru a primi două tipuri de beneficiari. Este vorba, de pe o parte, de cei care nu au niciun fel de casă şi vor primi servicii tip „adăpost de noapte“ , fiind aduşi la centru pentru a fi cazaţi în regim de urgenţă. Aceştia vor putea sta peste noapte, iar dimineaţa, după ce vor primi un pachet de hrană rece, vor părăsi căminul pe durata zilei. O altă categorie de beneficiarii sunt cei care, deoarece se află într-o situaţie dificilă, vor primi servicii de tip „rezidenţial“, putînd fi cazaţi aici pe o perioadă de pînă la doi ani, cu condiţia de a achita 10% din contravaloarea cazării şi a meselor, ceea ce înseamnă că trebuie să aibă şi ceva venituri. Ambele categorii de beneficiari vor primi servicii de consiliere, în cadrul unui centru de zi“, a spus viceprimarul Mihai Costel.

Valoarea estimată a lucrărilor de proiectare şi construire, fără TVA, este de 3.248.776,7 lei, finanţarea fiind asigurată din bugetul local.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 17.01.2018, ora 16.00.

Durata lucrărilor este de  3 luni pentru proiectare şi de 9 luni pentru execuţie.

Criteriul de atribuire pentru acest contract este preţul cel mai scăzut.

Lucrări care se vor executa au în vedere realizarea unui adăpost de noapte şi cazare în regim de urgenţă, cu regim de înălţime P+3, în ajutorarea persoanelor fără adăpost.

Imobilul propus va cuprinde două componente:

 • spaţiu de triaj
 • spaţiu de cazare

Parterul va fi structurat astfel:

 • spaţiu închis şi securizat, prevăzut cu geam de supraveghere;
 • izolator dotat cu pat şi băncuţe;
 • spaţiu pentru păstrare articole de îmbrăcăminte, dotat cu dulapuri, băncuţe, maşină de spălat;
 • sală de mese, dotată cu frigidere;
 • grup sanitar;
 • spaţiu cazare de urgenţă.

Pe fiecare etaj în parte se vor amenaja următoarele:

 • spaţii de cazare;
 • grupuri sanitare comune dotate cu cabine de duş (diferenţiate pe sexe);
 • spaţiu pentru pregătirea hranei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web