Braşovul se întoarce la perioada comunistă. Forţa de muncă adusă din alte judeţe
Brasovul se indreapta spre perioada dinainte de 1989 cand forta de munca din alte judete, in special din zona Moldovei, era adusa in fabricile din municipiu. Pe zi ce trece, tot mai multi proprietari de fabrici se plang ca vor sa se extinda si sa angajeze sute sau chiar mii de persoane, dar nu gasesc forta de munca. Multi dintre brasoveni au plecat din tara din cauza salariilor mici si a nesigurantei locului de munca. Plus ca lipsesc in totalitate „meseriasii”, de vina fiind si sistemul care nu s-a implicat, ba, din contra, mai mult rau au facut prin desfiintarea scolilor profesionale. In prezent, cu greu gasesti oameni buni care cunosc cu adevarat o meserie.
Electricienii, instalatorii, frizerii, ceasornicarii, strungarii, sudorii, cizmarii, croitorii, etc, sunt pe cale de disparitie pentru ca statul nu este interesat prea mult de acest aspect.
In aceste conditii, degeaba vor conducatorii orasului Brasov sau ai judetului sa atraga investitori, daca lipsesc oamenii.
In ultima perioada se discuta tot mai mult de aducerea fortei de munca din judetele mai slab dezvoltate economic, chiar si din tarile invecinate cum ar fi Republica Moldova.
Cu alte cuvinte, Brasovul se intoarce la perioada comunista, atunci cand in oras lucrau mii de angajati in fiecare fabrica. Daca vor fi adusi oameni in fabricile brasovene, judetul se va dezvolta enorm. In caz contrar, Brasovul ramane la acelasi nivel. Un impuls in relocarea oamenilor din alte judete poate fi si construirea aeroportului sau a autostrazii Brasov-Bucuresti.
Pingback: Braşovul se întoarce la perioada comunistă. Forţa de muncă adusă din alte judeţe – Transilvania 365 – Cel mai dinamic ziar din Transilvania | B.I.G'S BLOG