ActualitateInformații

Brasovul recicleaza

A aterizat un OZN în parcarea unui hipermarket din Brașov! Nu, nu e chiar un obiect zburător neidentificat, ci o stație inteligentă SIGUREC de preluare a deșeurilor reciclabile. Dacă aveți doze de aluminiu, sticle, PET-uri, hârtie și carton, becuri, baterii, electrocasnice, aici e locul unde puteți scăpa de ele în siguranță. Mai nou, se poate recicla și ulei alimentar uzat.

Fiind dezamăgit de nepăsarea cu care românul aruncă printre blocuri materialele reciclabile, am privit cu reținere containerul cu multe sertărașe și butoane. Am fost plăcut surprins, de fiecare dată, de numărul mare de brașoveni care așteaptă cuminți să pună deșeurile la categoria corectă. Cârcotașii ar putea spune că omul de rând se înghesuie să recicleze aici pentru voucherele de cumpărături, dar recompensa e infimă, mai degrabă simbolică. Sunt convins că e dorința de a dona suma respectivă către Hospice Casa Speranței. Și, nu în ultimul rând, spiritul civic de a păstra Brașovul curat.

Fă și tu un efort și reciclează! Terra îți mulțumește! Mai multe detalii pe sigurec.ro și green-group.ro

ȘTIAȚI CĂ?

1. În România, deșeurile sunt 3% reciclate și 97% depozitate în gropile de gunoi? 2. Durata de degradare a obiectelor pe care le folosim zilnic este următoarea: un șervețel de hârtie = 2-3 luni; dozele de aluminiu = 200 de ani; pungile de plastic = 450 ani; sticlele de plastic (PET) = 1000 ani; recipientele de sticlă = 4000 de ani; deșeurile electrice și electronice = niciodată!

Adrian Tatu

One thought on “Brasovul recicleaza

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web