Economic

Braşovul îşi dezvoltă reţeaua de drumuri forestiere

Primarul George Scripcaru a anunţat semnarea unui nou contract de finanţare nerambursabilă de la Uniunea Europeană pentru dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii silvice din proprietatea Municipiului Braşov, în valoare de aproximativ 1,5 milioane de euro.  Această finanţare este obţinută prin Programul Naţional de Dezvoltare Rurală, submăsura 4.3 –   „Investiţii pentru dezvoltarea, modernizarea şi adaptarea infrastructurii agricole şi silvice – infrastructură silvică” pentru proiectul ,,Investiţii pentru dezvoltarea şi modernizarea infrastructurii silvice în fondul forestier proprietate publică a Municipiului Braşov”.

Scopul acestui proiect este de a accesibiliza fondul forestier deținut de Municipiul Brașov în vederea asigurării continuității tratamentelor silvoculturale și lucrărilor de îngrijire a arboretelor cât și a recoltării de produse de masă lemnoasă, acces în caz de incendii şi, nu în ultimul rând, pentru a putea dezvolta activităţile de agrement din această zonă, în principal cele legate de drumeţii.

,,După ce proiectul anterior, care a vizat şi amenajarea drumului forestier Crucur din Noua,  şi-a dovedit utilitatea, inclusiv pentru activitatea de agrement, semnarea acestui contract de finanţare înseamnă accesibilizarea unei noi zone, care face legătura dintre Pietrele lui Solomon şi Valea Răcădăului. Mă bucur că am reuşit să semnăm acest contract prin intermediul A.F.I.R. (Agenţia pentru Finanţarea Investiţiilor Rurale), mai ales că finanţarea nerambursabilă acoperă 100% din costurile eligibile“, a declarat primarul George Scripcaru.

 

Detalii contract de finanţare

Valoare totală (fără TVA) –  8.078.271,63 lei (1.779.747 euro, curs euro-leu stabilit de Banca Centrală Europeană, valabil la data de 01 ianuarie a anului în care se încheie contractul de finanţare),

din care

Valoare eligibilă (fără TVA) – 6.670.114,96 lei (1.469.512 euro curs euro-leu stabilit de Banca Centrală Europeană, valabil la data de 01 ianuarie a anului în care se încheie contractul de finanţare). Această sumă este acoperită integral prin contractul de finanţare.

 

Proiectul își propune dezvoltarea rețelei de drumuri forestiere din fondul forestier al Municipiului Brașov, obiectivele sale fiind:

  1. Reabilitare DF Baer – 3,167 km ( zona Săcele)
  2. Reabilitare DF Pârâul Cailor – 2,631 km ( zona Săcele)
  3. Reabilitare DF Roșca – 2,600 km (zona Săcele)
  4. Reabilitare DF Valea Căldării -1,243 km (zona Cristian)
  5. Construire drum forestier NOU Gorița 11,003 km (drum ce va face legătura între Valea Răcădăului și Valea Putreda din Schei). DF Gorița accesibilizează fondul forestier U.B. IV Brașov.

 

Suprafața deservită de proiect este de aproximativ 2900 ha, iar lungimea totală a drumurilor forestiere care fac obiectul finanțării este de 20,644 km.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web