EconomicInformații

Brașovul, în topul județelor care au gestionat prost pandemia de COVID. Au pierdut doze de vaccin, iar măsurile luate au fost discriminatorii sau nu au avut efect

Brașovul se află în topul județelor cu cele mai multe cazuri de persoane confirmate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. Nu doar acum, ci de la izbucnirea pandemiei, județul a fost cap de afiș, semn că pandemia a fost gestionată prost la nivel local încă de la început. Pe lângă asta, nu au lipsit nici bâlbele. În urmă cu câteva săptămâni, la un centru de vaccinare s-au ”pierdut” 204 doze de vaccin, semn că cei responsabili au ”dormit în papuci” și nu au avut grijă ca astfel de incidente să nu aibă loc. De asemenea, măsurile luate au fost mai mult în bătaie de joc.

S-au închis restaurantele și cafenelele, dar pe pârtii sute de oameni așteptau la rând ca să schieze. Aglomerație a fost și în centrele comerciale, dar, la fel, autoritățile au ”ochelari de cal” la aceste aspecte constatate de toți brașovenii. În timp ce locuitorii orașului au respectat măsurile, turiștii veniți în stațiuni nu au ținut cont de nimic. Deci, degeaba s-au protejat brașovenii dacă alții au fost nepăsători. Nici forțele de ordine nu au fost mai departe. Zilele trecute au apărut în spațiul public imagini cu o petrecere organizată de jandarmii brașoveni, eveniment unde nimeni nu a respectat nicio măsură anti-covid.

Năuciți de cap au fost și proprietarii din HORECA. După ce s-au chinuit să deschidă, după ce și-au angajat oameni, au achiziționat alimente și băuturi, s-au trezit că autoritățile județene le-au pus din nou lacăt. Cum să explice acest aspect angajaților, ce să facă cu mâncarea care se strică sau băutura? Nimeni nu este interesat de aceste lucruri, atâta timp cât la stat ”timpul trece, leafa merge”…Precizăm că ieri, Brașovul se afla în zona ”roșie” alături de județele Timiș, Cluj și Ilfov.

Nici Primăria Brașov nu s-a ridicat la înălțime. Face parte din CJSU sau CLSU, deci are un cuvânt de spus. Însă, când orașul este închis și există o criză clară la nivel de HORECA, reprezentanții Primăriei Brașov dau banii pe avocați, pe audit, pe foc de artificii care a fost transmise pe facebook…Acestea sunt prioritățile administrației locale.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web