Actualitate

Braşovul are teren pentru spital

Camera Deputaţilor s-a pronunţat prin vot final asupra proiectului de lege pentru acordarea unei suprafețe de 11,45 hectare de la Institutul de Cercetare – Dezvoltare pentru Cartof și Sfeclă de Zahăr, municipiului Brașov, în vederea construirii unui spital. Propunerea a fost aprobată cu  264 voturi pentru, 3 voturi împotrivă şi 2 abţineri.

 

„Braşovul are teren pentru spital. Şi are pentru că parlamentarii de Braşov s-au unit ca să susţină acest proiect, care este al comunităţii. Chiar dacă a existat opoziţie în comisii, chiar dacă a fost nevoie de mai multe intervenţii pentru ca acest act normativ să aibă un traseu rapid, suntem mulţumiţi. Trebuie să continuăm colaborarea cu autorităţile locale, aşa cum am arătat săptămâna trecută, când am participat la discuţiile de la Primărie, cu reprezentanţii BERD. În acelaşi timp, este bine că ne putem baza pe ajutorul Guvernului. Vă reamintesc, în timp ce proiectul de lege se afla în Parlament, Guvernul a adoptat un memorandum prin care se angajează să construiască un spital regional la Braşov. Avem semnale certe şi pozitive, atât de la ministrul Sănătăţii, cât şi de la cel al Fondurilor Europene”, a declarat Marius Dunca, preşedintele PSD Braşov şi ministru al Tineretului şi Sportului.

 

“Le mulţumesc în primul rând colegilor mei din PSD. Nu doar lui Marius Dunca şi Florin Orţan de la Senat, Roxanei Mînzatu, Mihai Mohaci şi Mihai Popa de la Camera Deputaţilor. Şi colegii noştri din ţară ne-au ajutat, mai ales împotriva acelora care aduceau tot felul de argumente numai ca să nu avem o lege care să ne permită să luăm o parte mică de teren de la Institutul Cartofului, pentru un  Spital Mare. Le-am transmis, de la tribuna Parlamentului, celor care au mai făcut o ultimă încercare, că totul va fi bine pentru braşoveni. Sintagma de “regional” lărgeşte orizonturile de finanţare pentru un proiect important al întregii zone, nu doar al Braşovului”, a transmis deputatul Viorel Chiriac, preşedinte executiv al PSD Braşov.

 

Legea adoptată va fi trimisă spre promulgare Preşedintelui României.

 

Biroul de presă al PSD Braşov

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web