BrasovPrim plan

Brașovul a înregistrat cea mai mare depreciere pe piața imobiliară. Oferte peste oferte la poalele Tâmpei

Chiar dacă sectorul imobiliar din România a înregistrat în februarie o creștere în ce privește prețul locuințelor noi, patru din cele șase mari centre regionale au înregistrat scăderi de preț. Este vorba despre Brașov, Iași, Constanța și București. Potrivit Indicelui Imobiliare.ro, dintre cele 4, Brașovul a înregistrat cea mai mare scădere de preț.

Astfel, în Brașov s-a înregistrat o scădere de 2,4 % luna trecută, mai exact, de la 1.190 la 1.162 de euro pe metru pătrat util. De vină pentru această scădere este gama largă de oferte, municipiul fiind plin de cartiere rezidențiale. Numai în cartierul Tractorul s-au dat în folosință sute de apartamente noi.

Și locuințele din blocurile vechi s-au depreciat cu 0,9%, de la 1.165 la 1.176 de euro pe metru pătrat. Chiar dacă cumpărătorii sunt interesați în general de blocurile noi, încă sunt la căutare și cele vechi, de după 1980 pentru simplu fapt că au fost construite mult mai bine, iar materialele folosite erau mai de calitate comparativ cu ce există în prezent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web