Parlamentar de Brașov

Brașovenii pot veni în audiență la europarlamentarul lor

Europarlamentarul brașovean Răzvan Popa și-a inaugurat astăzi biroul său public, aflat la parterul blocului de pe strada Toameni nr.7

 

”Brașovul este locul care, chiar și de pe o listă națională, m-a trimis în cel mai înalt for euroerpean. Este normal, așadar, să păstrez ca cea mai strânsă legătură, cea de suflet, pe care o am cu brașovenii, pe care i-am reprezentat și îi voi reprezenta în continuare”, a anunțat Răzvan Popa.

 

Președintele PSD Brașov, Marius Dunca l-a felicitat pe europarlamentar și a amintit de experiența acestuia în administrația locală și faptul că e la curent cu problemele brașovenilor.

 

”Nu pot decât să fiu mândru în calitate de brașovean, că avem un reprezentant în Parlamentul European. Poate așa vom reuși să promovăm Brașovul mai mult. Trebuie să conștientizăm că avem aceleași drepturi ca fiecare cetățean la Uniunii Europene și trebuie să ne luptăm mai mult pentru drepturile românilor. Un rol esențial îl aveți ca europarlamentari, în ceea ce privește drepturile noastre esențiale. România trebuie mai mult promovată, în sensul bun și să scăpăm de acei oameni care nu gândesc românește, nu simt românește și nu prezintă adevărul despre România. Am primit un vot de încredere din partea cetățenilor, nu i-am dezamăgit, aici, în Brașov. Aceasta este noua abordare a politicii, să fim în contact permanent cu cetățenii, să comunicăm și să colaborăm cu ei. Acesta birou este o oportunitate pentru cetățenii Brașovului, pentru instituțiile statului, pentru toți cei care sunt interesați ca problemele lor să fie dezbătute și în Parlamentul României”, declară Marius Dunca

 

Președintele executiv al PSD Brașov a reamintit că au existat și oameni sceptici că brașovenii vor trimite un reprezentant în Parlamentul European

 

”Știm cu toții ce înseamnă o asemenea responsabilitate și de aceea de a face un lucru bun la momentul potrivit. Nu avem decât un lucru de făcut împreună: programul afișat pe ușă să fie benefic pentru cei de dincolo de geam, adică pentru cei de pe stradă. Îmi doresc, ca reprezentant al acestui partid să găsim, în fiecare funcție pe care o îndeplinim, un punct de sprijin al cetățeanului din acest frumos oraș”, le-a spus celor prezenți deputatul Viorel Chiriac.

 

Programul biroului de europarlamentar este între orele 10-16, de luni până vineri, și între orele 10-12, sâmbăta. Senatorul Florin Orțan a anunțat că vrea să profite de deschiderea biroului și să solicite o audiență tehnică.

 

”Pe parcursul președenției unui stat la Consiliul Uniunii Europene sunt teme pe care respective țară le susține. Unele sunt generate de experiența europeană, altele fac din experiența lor un standard de bună practică în Europa. La inițiativa mea, în Comisia de Sănătate a Senatului, unitatea de implementare a președinției din 2019, am adoptat ca temă Prevenția. Dacă europarlamentarul nostru dorește să reprezinte implementarea măsurilor și standardelor europene în prevenție, în România, voi fi mai mult decât onorat să îl facem emisarul nostru”, susține medical cardiolog.

 

Eurodeputatul Răzvan Popa a vorbit despre evenimentele de care se va ocupa în acest an pentru ca Brașovul, pe care îl reprezintă, să fie mult mai vizibil

 

”Există o competiție a școlilor ambasador în Parlamentul European, la care participă două licee din județ, ”George Moroianu” din Săcele, și ”Grigore Antipa” din Brașov. Le susțin din toată inima și vreau să le ajut să câștige, unul dintre ele, această competiție la nivel national. În aprilie va avea loc un eveniment pe care îl voi organiza împreună cu o organizație din Bruxelles, se numește ”Primăvara românească”, unde aș vrea ca în acest an Brașovul să fie foarte bine reprezentat prin meșteri populari, parte gastronomică, promovarea turistică a județului. Pentru că suntem în anul Centenarului Marii Uniri, în decembrie vom organiza un eveniment în Parlamentul European, unde aș vrea să participle și Junii Brașovului, pentru că au avut un rol important în acel moment istoric”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web