Brașovenii iau măsuri împotriva cerșetoriei. La Brașov nu există primar, prefect, poliție care să se implice
La Brașov, cetățenii caută soluții și își rezolvă singuri problemele, forțați și de autoritățile locale care nu fac nimic. Este și cazul fenomenului cerșetoriei care a luat o adevărată amploare în municipiu. Există un prefect care coordonează Jandarmeria și Poliția Națională, există un primar(Consiliul Local) care are în subordine o Poliție Locală, există și un organism numit ATOP, unde membrii sunt plătiți pentru activitatea lor, dar, nimeni nu ia măsuri, pentru că așa este la Brașov… Se încasează salarii babane, dar muncă mai puțin. Nu trebuie uitat că, tot brașovenii au fost și cei care i-au adus la cunoștiință prefectului Cătălin Văsii faptul că municipiului este invadat de cerșetori. De parcă reprezentanții instituțiilor de stat locuiesc în alt oraș și habar nu au ce se întâmplă la Brașov.
”Breasla Cârciumarilor Brașoveni a demarat un proiect – mesaj, destinat turiștilor și localnicilor, pentru conștientizarea inutilității gestului de a da bani cerșetorilor stradali.
Îngrijorați de amploarea pe care a luat-o fenomenul cerșetoriei în întregul oraș, am luat hotărârea să lansăm un îndemn către localnici și turiști, pentru evitarea oferirii de bani.
Banii oferiți oamenilor străzii ajung, cel mai des, în mâna celor care gestionează fenomenul, a celor care exploatează sărăcia și neștiința celor săraci.
Propunerea Breslei este ca fiecare din noi să ne îndreptăm bunăvoința către asociații sau fundații care au ca scop strângerea fondurilor destinate celor defavorizați și gestionarea lor în funcție de priorități.
Oferirea de bani celor care cerșesc nu reprezintă un ajutor real, creează o plajă de oameni, mai ales copii, care sunt exploatați zilnic, fără ca ‘munca’ lor să ducă la un viitor mai bun.
Cei mai mulți copii trimiși pe străzi sunt neîngrijiți, nemâncați, abuzați fizic, epuizați psihic.
Avem datoria, ca societate, să ajută acești oameni, dar nu în felul în care o facem acum.
Pentru realizarea afișelor am colaborat cu artistul brașovean George Roșu, comunicarea fiind făcută în patru limbi: română, maghiară, germană și engleză.
~~~
Breasla Cârciumarilor este o organizație apolitica și independentă, care își propune să contribuie la creșterea nivelului calitativ operațional în turismul brașovean la nivel de restaurant, bar, cafenea sau magazine specializate în comerțul complementar HORECA printr-o strategie comună de abordare tuturor aspectelor economice, prin practicarea unui comerț de un standard înalt cât și prin îmbunătățirea mediului de afaceri la nivel de colaborare cu administrație locală.
De asemenea, Breasla dorește să întreprindă acțiuni comune care să implice comunitatea brașoveană alături de alte organizații independente și să dezvolte programe de îmbunătățire a mediului lucrativ alături de instituțiile statului implicate în buna desfășurare a activităților de alimentație publică”, au scris pe facebook cei din Breasla Cărciumarilor.