Brasov

Brasovenii cauta online din ce in ce mai des produse naturiste

Romanii devin tot mai interesati de produsele naturiste, care ii ajuta sa tina pasul cu stilul de viata actual cu care se confrunta, cu programul prelungit la serviciu, cu lipsa meselor regulate sau cu consumul de alimente procesate. Incercarea de a adopta un stil de viata sanatos exista in randul populatiei noastre, astfel ca atentia acordata alimentatiei si exercitiilor fizice a crescut.

Studiile realizate pe cuvintele si sintagmele de cuvinte inserate in motoarele de cautare pentru zona produselor naturiste atesta un interes tot mai crescut in aceasta arie. Asadar, romanii cauta in Google: ghimbir, spirulina, seminte de chia, seminte de in, ceai verde, ginkgo biloba, catina, sirop de soc, miere de manuka, coenzima Q10 s.a.

Cautarile online pe cuvinte legate de produse bio si naturiste a ajuns in 2017 la 9.083.000 in intreaga tara, cu 30% mai mult decat in 2016. In topul judetelor se afla Bucurestiul cu 755.000 de cautari, urmat de Iasi cu 359.000 de cautari, respectiv de Prahova cu 350.000 de cautari. La polul opus se afla judetul Covasna cu 98.000 de cautari. In analiza au intrat 1.370 de cuvinte relevante pentru acest sector de activitate.

Studiul arata ca, in medie, la nivel national se cauta pe luna in jur de 757.000 de cuvinte, dintre care un procent de 65% de cautari are loc de pe telefonul mobil. Asadar, trendul de folosire a internetului pe mobil in detrimentul celui pe desktop se confirma si in acest caz. Cautarile cunosc cea mai crescuta rata in primele luni din an: ianuarie si februarie.

Din totalul de cautari in Google pentru cuvinte cheie din sfera produselor naturiste, in Brasov se efectueaza 2.70% din procentul total, asadar aproximativ 245.000 de cautari. Dintre acestea, 160.000 se fac de pe smartphone.

Potrivit Institutului National de Statistica, intr-un comunicat de presa emis in data de 30 iunie 2017, medicul de familie este primul contact al populatiei cu sistemul sanitar, atat pentru diagnosticarea si tratarea unor boli, cat si pentru realizarea examenelor medicale preventive. In anul 2016 au functionat 49 de mii de unitati sanitare in mediul urban, dintre care 6,7 mii de cabinete ale medicilor de familie. In retete, unii medici ofera pe langa tratamentul alopat si suplimente naturale menite sa ajute pacientul.

Suplimentele alimentare completeaza cantitatea de nutrienti necesara in alimentatia zilnica. In zilele noastre multe fructe si legume sunt crescute genetic, astfel ca, desi arata bine si se vand repede, aportul de nutrienti nu este cel dorit. Totodata, cresterea nivelului de poluare determina nevoia pentru organism de mai multi nutrienti care se completeaza cu ajutorul suplimentelor naturale. De asemenea, interesul pentru slabit conduce si el la atentia indreptata spre produsele naturale. Mai mult, acestea pot contribui la tratarea unor boli precum colesterolul ridicat, artrita sau chiar cancerul.

In gama produselor naturiste intra ceaiurile, siropurile, tincturile, capsulele si tabletele din plante, vitaminele, mineralele s.a.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web