Politic-Administrativ

Brașovenii ar putea circula gratuit o zi pe săptămână cu mijloacele de transport în comun (VIDEO)

Social-democrații vor ca brașovenii să circule gratuit o zi pe săptămână cu mijloacele de transport în comun. Potrivit acestora, măsura ar încuraja brașovenii să circule cu mijloacele de transport în comun, dar ar reduce și poluarea din oraș. Este cunoscut faptul că Municipiul Brașov se află în top 3 orașe poluate din România.

”Se vorbește în municipiul Brașov tot mai mult despre poluare. Am văzut și bugetul municipiului unde nu s-au prins măsuri concrete care să ducă la reducerea poluării. De asemenea, vedem pe site-ul Consiliului Județean Brașov că orașul are doar 5 mp de spații verzi pe cap de locuitor , în timp ce media europeană este de 24 mp. Am constatat că există un excedent destul de mare pe 2019 care s-a dus pe 2020, deci sunt bani la buget. Din acest motiv aș dori ca la Brașov să fie implementat un proiect pilot prin care municipalitatea să ofere gratuitate pe transportul public in comun ori sambata ori duminica pentru brasoveni. Călătorii se pot legitima cu buletinul. Condiția este să fie brașovean sau să aiba viza de flotant. În această perioadă de 3 sau 6 luni putem vedea și dacă măsura are impact asupra mediului sau nu.

Dacă încurajăm brașovenii să circule cu mijloacele de transport în comun, atunci își vor lăsa mașinile acasă, astfel că s-ar reduce automat și poluarea. Este o măsură clară prin care încurajăm brașovenii să circule cu mijloacele de transport în comun”, a spus Lucian Pătrașcu, președintele Organizației Municipale a PSD Brașov.

https://www.facebook.com/Transilvania365/videos/224932172240938/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web