De ultimă oră

Brașoveni, aveți grijă unde faceți grătarele!!!

Astfel, protejați natura, evitând riscul de incendiere a pădurii, dar vă puteți petrece timpul liber nu doar în siguranță, ci și în mod civilizat, în locurile special amenajate, unde amenzile nu funcționează.

Echipe mixte formate din polițiști locali, pădurari de la Regia Kronstadt și pompieri voluntari de la serviciul special din cadrul Primăriei vor verifica respectarea regulilor pentru picnic și grătare în aer liber. Controalele se vor desfășura pe tot parcursul acestei minivacanțe de 1 Mai, în toate zonele așa-zis “tradiționale” și nu numai.

Așadar, când vă plănuiți ieșirea la iarbă verde cu familia și prietenii trebuie să țineți cont de regulile pentru picnic, ce prevăd și amenzi, în cazul încălcării legislației în vigoare.

Printre normele prevăzute de Legea nr. 54/2012 cunoscută drept Legea picnicului se numără și obligativitatea aprinderii focului DOAR în locurile special amenajate și supravegherea acestuia în permanență. Pentru încălcarea acestor principii amenda este de la 2.000 la 5.000 de lei. De asemenea, se penalizează și aruncarea deșeurilor la întâmplare și nu la coșurile de gunoi sau în zonele afectate depozitării reziduurilor menajere. Cu alte cuvinte, trebuie să lăsați curățenie în urma dumneavoastră.

Totodată, cetățenilor, care merg la grătare în spațiile special amenajate, le reamintim că trebuie să aibă o conduită civilizată, dar și să păstreze în bună stare perimetrul destinat picnicului, mai ales că sancțiunile ajung până la 500 de lei, pentru nesocotirea acestei ultime reguli.

Controalele tematice desfășurate de Poliția Locală Brașov sunt organizate pe tot parcursul întregului sezon de grătare, care debutează, în mod obișnuit, la fiecare 1 Mai.

 

 

 

 

Director Executiv

   Nicolae Aldea

 

 

                       Compartiment Comunicare Publică

Purtător de cuvânt

                                                      Anca Lăutaru

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web