Turism-Utile

Braşov, oraş în mijlocul naturii

Proiectul “Braşov, oraş în mijlocul naturii!” continua programul Fundației Propark de a promova ariile protejate din județul Brașov, început în 2015 prin proiectul “Descoperă Natura din Judeţul Braşov”. Dacă în anii trecuți am realizat o pagina de internet a ariilor protejate, un album foto, excursii ghidate în arii protejate pentru public, dezbateri publice, anul acesta vom realiza, în premieră, un film despre natura din județul Brașov, ateliere de educație ecologică, pachete de vederi cu imagini din arii protejate dar și alte evenimente publice pentru promovarea ariilor naturale protejate” a declarat Roxana Iordăchescu – managerul proiectului.

“Filmul despre ariile protejate va prezenta atât valorile naturale din ariile protejate cât și activitățile care se pot organiza în ariile protejate: birdwatching (observare păsări), alpinism, fotografie, ciclism, drumeţie, activități de speolologie. Filmările au început în luna mai la Complexul Geologic Racoș, Dumbrăvița – Rotbav- Măgura Codlei ( sit Natura 2000 și) Poiana cu Narcise de la Dumbrava Vadului și vor continua în iunie, iulie şi august în celalalte arii protejate din Brașov. “Materialul final va fi prezentat publicului în Săptămâna Ariilor Protejate care se va desfășura în luna septembrie” a declarat Roxana Iordăchescu.

Propark-Fundația pentru Arii Protejate dorește să îmbunătăţească capacitatea de management a ariilor protejate prin programe de formare și instruire și prin proiecte care să completeze resursele existente pentru menținerea valorilor naturale și culturale și realizarea de modele funcționale de dezvoltare durabilă in România.

Proiectul are un buget de 24.900 ron și  este implementat în parteneriat cu Agenţia Metropolitană pentru Dezvoltare Durabilă Braşov, Agenţia pentru Protecţia Mediului Braşov, Asociaţia Carpaterra, Asociaţia pentru Integrare Socială şi Protecţia Mediului „Feed-Back” Braşov (ApIS PM „Feed-Back”), Parcul Național Piatra Craiului, Asociaţia Culturală Fanzin.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web