BrasovInformații

Brasov Kids Trophy, la prima editie

Duminică, 18 februarie, în partea inferioară a pârtiei Lupului va avea loc prima etapă a competiţiei open de schi alpin Brasov Kids Trophy, eveniment dedicat tuturor copiilor de până la 12 ani, indiferent dacă practică acest sport la nivel de performanţă sau doar la nivel amator.

,,Acest eveniment, care are loc cu doar câteva zile înainte de cea mai importantă competiţie de schi alpin din România, FIS Children Trophy, are drept scop promovarea acestui sport în rândul copiilor. Participanţii vor beneficia de aceleaşi condiţii tehnice ca la orice concurs de schi alpin, doar că participarea este deschisă tuturor, indiferent dacă au învăţat schiul în cadrul unui club sportiv, cu un instructor sau alături de părinţi. În primul rând această competiţie este adresată copiilor din Braşov, pentru că noi avem o tradiţie în practicarea schiului şi avem cel mai bun domeniul schiabil ţară, tot ce ne rămâne de făcut este să ne aducem copii la schi, pentru a se bucura de mişicare şi de aer curat”, a declarat fostul campion al României la schi alpin Ioan Gabriel Nan, unul dintre organizatori.

Brasov Kids Trophy  la schi alpin, este o competiţie open pentru copiii până la 12 ani, organizată de Nan Schi Club si Asociația Arbitrilor de Schi din Sibiu, cu sprijinul Primăriei Municipiului Braşov, al Serviciului Salvamont şi al firmei Comprest.

Competiţia se va desfăşura de-a lungul a 2 etape, in data de 18 februarie, duminică, pe pârtia Lupului (telescaunul de jos) din Poiana Brasov si respectiv, in data de 18 martie.

Evenimetul se adreseaza copiilor, fete şi băieţi, amatori (nelegitimaţi) sau legitimați la cluburi sportive de profil, la una din următoarele categorii de vârstă: 11-12 ani, 9-10 ani, 7-8 ani si mai mici de 6 ani.

Întrecerile vor consta într-o probă de slalom uriaș în două manşe, respectând particularităţile de vârstă şi abilitățile tehnice ale participanților.

Tinerii practicanți ai schiului alpin vor avea posibilitatea să-și perfecționeze deprinderile tehnico – tactice specifice, să-și pună în valoare talentul sportiv si sa guste din emotiile oferite de cursa in cel mai frumos peisaj din Poiana.

Scopul competiţei este atragerea unui număr cât mai mare de participanți și spectatori, promovarea acestei ramuri sportive de ski alpin si a mediului montan din Romania.

Sa nu uitam ca pe langa munca, sacrificii si dorinta de a fi mai bun se gaseste tot timpul loc si pentru distractie in natura.

Vor fi cupe, medalii, diplome, o tombola cu cadouri surpriza, culminand cu premii acordate de sponsorii acestui eveniment, printre care se numara: Audi prin TESS – dealerul din Brasov, Rossignol, Buff, Spider , Olympus, Herbagetica.

Asa ca, aprovizionati-va cu multa voie buna si nu uitati de clopote si fluiere pentru a incuraja micii profesionisti ai zapezii si pentru a crea o atmosfera de basm alături de oameni cu care împarțiti aceeași pasiune

Mai multe informaţii: www.ski-kids.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web