Economic

Bombă la SIF Transilvania. Ce se întâmplă cu acționarii, cu ce cei din conducere

Ape tulburi la Societatea de Investiţii Financiare (SIF) Transilvania SA. Potrivit portal.just.ro, unii acționari de la SIF au probleme pe care trebuie să le rezolve în instanță. Este și cazul lui Constantin Frățilă, cel care, alături de Maria Frățilă, Gabriela Alexe și Ion Mârlăneanu au calitatea de ”intimat”, unde ”petentul/partea vătămată” este Societatea de Investiţii Financiare Transilvania SA.

Ce spun magistrații?

”Tip solutie: admite cererea
Solutia pe scurt: În baza art. 341 alin 6 lit. b Cod procedură penală; Admite plângerea formulată de petenta Societatea de Investiţii Financiare Transilvania SA, împotriva ordonanţei nr. 2848/P/2018 din 03.03.2020 pronunţată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Constanţa, menţinută prin ordonanţa nr. 65/II/2/2020 din 20.05.2020 pronunţată de prim procurorul adjunct al Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa, desfiinţează soluţia atacată şi trimite cauză la procuror pentru completarea urmăririi penale. Cheltuielile judiciare avansate de stat rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în Cameră de consiliu azi, 09.10.2020.
Document: Încheiere finală camera preliminară  422/2020  09.10.2020”, se arată pe portalul instanței.

În acest caz apare o problemă mare. Fiind începută urmărirea penală, reprezentanții SIF la care am făcut referire trebuie să renunțe la toate funcțiile pe care le dețin la societate. (funcții în Consiliul de Administrație sau altele). Astfel, lucrurile se complică, sau, din contră, apele se limpezesc în acest caz. Nu trebuie uitat faptul că atât Fercală, cât și Frățilă, au avut pe mână SIF-ul unde au făcut ce au vrut. Ce-i drept, la un moment dat cei doi s-au luptat și între ei pentru puterea din SIF. Numai că, în ultima perioadă, s-au făcut valuri destule cât să dea peste cap calculele celor doi. Poate că este și timpul ca aceștia să dispară și la SIF să iasă în evidență oameni care pot să facă schimbări în bine, astfel ca toată această afacere să nu mai stea în anonimat. Este nevoie de investiții, de rebranduire și multe altele. Din păcate, până acum, cei aflați la conducerea nu au schimbat nimic, au mers mai mult pe supraviețuire, nicidecum pe partea de dezvoltare.

 

http://portal.just.ro/118/SitePages/Dosar.aspx?id_dosar=11800000000191737&id_inst=118

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web