BrasovPrim plan

Blocuri întregi închiriate în regim hotelier, sume mari încasate, dar niciun ban plătit la fisc

O noua moda a prins contur in Romania. Este vorba despre inchiriatul apartamentelor in regim hotelier. Desi este o concurenta neloiala pentru hotelieri, autoritatile inca nu au luat masuri pentru a stopa evaziunea fiscala din  domeniul imobiliar. Astfel, sume uriase de bani ajung in buzunarele proprietarilor fara ca acestia sa plateasca vreun leut la stat, sau, daca o fac, suma declarata este foarte mica comparativ cu incasarile.

Potrivit unui proprietar, numai de la un singur apartament incaseaza intre 500 si 1000 de Euro lunar. ”Sunt unii clienti care solicita bon fiscal sau factura, dar sunt putini acestia. Inchiriez mult la straini, iar acolo nu e nevoie de factura sau bon fiscal. Insa, la mine este un caz fericit, ca sunt unii care nu au nici firma, deci nu pot oferi nimic pentru suma incasata. Oricum, este o afacere unde iti vine banul cash zilnic, fara prea mare efort. Duc lenjeria la cateva zile la spalatorie si fac curat dupa ce pleaca clientul, cam asta este tot”, a declarat proprietarul unui apartament inchiriat in regim hotelier.

Numai in Brasov cine arunca un ochi pe site-urile de profil poate constata ca sunt pline de anunturi cu apartamente inchiriate in regim hotelier. Doar autoritatile nu par sa vada aceasta evaziune chiar daca este pe fata, sub ochii lor. Aceasta afacere a dus automat la nemultumiri in randul hotelierilor care sunt suparati avand in vedere ca platesc taxe si impozite, iar altii nu dau niciun ban la stat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web