Politic-Administrativ

Bloc construit intr-o zonă verde a orașului. Ce spune un consilier local?

Mi s-a adus la cunoştinţă, în calitate de consilier local, despre intenţia unui dezvoltator de a construi un bloc într-o zonă verde. Nu este pentru prima oară când se întâmplă aşa ceva, în Braşov. De-a lungul vremii au mai fost situaţii în care copaci au fost tăiaţi chiar pentru a se face locuri de parcare. Iar atunci cetăţenii nu au reacţionat. În cazul de faţă, se pare că nemulţumirile cetăţenilor din zonă sunt mai mari.

O firmă şi-a propus să construiască un bloc cu subsol, parter, mansardă, şase etaje şi încă două, retrase. Locul în care ar urma să se ridice acel imobil se află la intersecţia dintre străzile Nicolae Titulescu şi Calea Bucureşti, în spatele ultimului bloc din seria Trei Alimentare. Practic, destul de aproape de un bloc cu patru etaje, ar urma să se construiască unul cu opt, care să fie şi împrejmuit, potrivit anunţului care a fost postat la faţa locului.

Faza în care se află proiectul este aceea de intenţie de modificare a Planului de Urbanism Zonal. Din câte ştiu eu, în acea zonă regimul de înălţime este P+3, nicidecum P+8. De aceea se şi face o consultare în acest sens. Terenul a aparţinut Primăriei, care l-a vândut în urmă cu câţiva ani.

Mesajul pe care vreau să-l transmit celor interesaţi este următorul: informaţi-vă şi, dacă vreţi, implicaţi-vă!

Aminteam mai devreme de locurile de parcare şi spaţiile verzi. Am auzit în ultimii ani destule voci care să spună că nu este în regulă că s-au tăiat chiar şi cei câţiva pomişori dintr-un areal, pentru a se face parcări sau blocuri. Erau frustrări exprimate după ce se întâmpla totul.

Acest proiect se află acum în faza de dezbatere. De aceea, îi îndemn pe toţi cei din zonă să se informeze. Dacă economic, vizual sau mai ştiu eu din ce motive, proiectul îi satisface, sau îi lasă indiferenţi, să nu spună nimic.

Ceilalţi însă, au posibilitatea de a transmite la Primărie sugestiile lor, până în 28 septembrie. O pot face la sediul Primăriei, între orele 8 şi 16, sau pe http://www.brasovcity.ro/documente/public/constructii-urbanism/. Acolo este şi postat acest proiect, numele dezvoltatorului SC Triunghi 2005 SRL.

Messajul rămâne acelaşi, pentru orice doreşte să facă un act civic, de informare şi implicare.

Consilierii locali ai PSD vor reacţiona aşa cum le vor cere în egală măsură cetăţenii şi legea: se vor opune proiectului, sau îl vor aproba.

 

Lucian Pătraşcu

Lider Grup PSD din Consiliul Local Braşov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web