InformațiiȘtiri

Biciclist prin Brașov: provocări și așteptări (episodul 1) (GALERIE FOTO)

Bicicleta a devenit un mijloc popular de deplasare și de relaxare. Nu e așa de răspândită ca în Olanda, dar câștigă teren și animează orașul.

Avem aer curat, trasee montane, trasee prin pădure. Libertate. Am simplifica dacă am spune că în Brașov nevoile bicicliștilor sunt ignorate TOTAL. Avem un centru de închirieri. Există câteva piste marcate. Dar cam atât! Pistele sunt presărate cu guri de canal, asfalt frezat și coafat, stâlpi plantați în necaz chiar pe mijloc și, când pista e ca în palmă, e blocată de mașini staționate ilegal.

Mai sunt si parcurile… da, oaze de verdeata! Te simți ciumat când te apropii de ele: panouri mari cu avertismente și meniul cu amenzi, plus unii părinți cu nervii intinsi la maxim, gata să te tragă jos.

Acolo un stâlp, dincolo o poarta deschisa; borduri înalte, gropi adânci. Fără indicatoare sau harti. Pe bicicletă în Brașov înveți repede să ocolești, să te ferești, să încalci fără voie reguli, să te simți ignorat sau urmărit. Ești pe propria răspundere…

În episodul următor vom lua pulsul străzii; vom purta o discuție interesantă cu o împătimită a pedalatului în Brașov și împrejurimi.

(va urma)

Adrian Tatu

One thought on “Biciclist prin Brașov: provocări și așteptări (episodul 1) (GALERIE FOTO)

  • Prin Brașov, pe ori unde te-ai afla cu bicicleta, dacă nu caști ochii cât cepele la asfaltul pe care mergi, te poți trezi că dai într-o gaură de-ți scutură creierii din cap bașca îți rupe bicicleta. Ca să nu mai vorbesc de puzderia de cioburi de sticle sparte. În sfârșit, geaba scapi de toate astea, că n-ai cum scăpa de șoferii care sunt turbați doar la vederea unei biciclete din fața lor…Și dacă mai dai și de-un milițian rutier, ăla te poate pârli cu cea mai mare amendă pentru bicicliștii din toată Europa, doar pt. că nu ai claxon sau lumini sau mai știu eu ce dracu-o mai fi prin ăla Codul Rutier scris de niște țărani de la coada vacii.
    PS Apare un mesaj fals: Please include

    Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web