Informații

“Basarabia – file din poveste” ediţia a V-a

În perioada 31 martie – 1 aprilie 2017, Asociația Tinerilor Basarabeni din Brașov
invită cetățenii basarabeni și români să sărbătorească cei 99 de ani de la Unirea Basarabiei
cu România (27 martie 1918), în cadrul evenimetului „Basarabia – file din poveste”, ediția a V-a.

Scopul acestui eveniment este de a promova cultura specifică a spațiului dintre Prut și Nistru în comunitatea brașoveană, cu implicarea diasporei basarabene.

Programul zilelor în care se desfășoară evenimentul este unul divers, având menirea de a transpune cetățenii români în atmosfera basarabeană, dar și de a crea un mediu confortabil pentru tinerii basarabeni din Brașov.

Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc pe data de 31 martie, ora 12:00 în Piața Sfatului. Tinerii basarabeni vor împărți aici trecătorilor panglici tricolor și invitații la festival. Totodată pentru a transmite caldura moldovenească voluntarii vor oferi „Basarabian Free Hugs”.

Având obiectivele de a familiariza braşovenii cu bucatele tradiţionale basarabene și de a crea o atmosferă agreabilă, în cadrul festivalului se organizează o seară de degustare. Sunt  invitaţi toți doritorii la ora 18:00  la restaurantul „Bistro de l’Arte” (adresa: Piața George Enescu 11Bis).  Aici vor fi prezentate și degustate  bucatele tradiționale basarabene sub forma jocul interactiv „Unde-i logica?” la care vor putea participa toți cei prezenți. Câștigătorul va face parte din juriul Miss Basarabia 2017.

Pentru a promova cultura și tradițiile, dar și pentru a evidenția talentul și calitățile basarabencelor, în premieră, în data de 1 aprilie, se va desfășura concursul de frumusețe „Miss Basarabia”. Tinerele basarabence își vor pune la încercare iscusința, frumusețea, farmecul și inteligența în  incinta clubului „Warehouse Pub”, la ora 20:00.
Concursul  constă în urmatoarele etape:

  • Defilare în costum național și în rochie de seară
  • Prezentare
  • Probă de inteligență
  • Un număr artististic

La sfârșit fetele vor avea parte de premii motivante (produse cosmetice, vouchere la saloane de fumusețe și, premiul mare, două călătorii la mare în România). La acest eveniment ne vor bucura cu un show umoristic Comedy Zebra Show, participanții show-ului televizat iUmor.

Pentru o doză mai mare de distracție, la ora 00:00, după concurs, artiștii autohtoni din Republica Moldova vor încinge  atmosfera  în cadrul unui „Basarabean Party” care  nu se va lăsa uitat prea ușor. Anul acesta GUZ & KAPUSHON ne vor încânta cu cele mai îndrăgite piese, cum ar fi „Mămăliga SWAG” sau „O șosea din Europa”.

Seara de party o va încheia DJ SKANER  cu cele mai potrivite  mix-uri pentru o seară reușită în Warehouse Pub.

Tradiționala Cupa LINK va fi organizată în perioada 28-30 aprilie. Acest campionat de fotbal are ca menire acumularea fondurilor pentru organizarea taberei de iarnă. Fondurile  strânse în urma turneului vor acoperi cheltuielile legate de documente (paşaport, vize, asigurări), transport, cazare, masă, precum şi programul de activități pentru copiii din Republica Moldova pe perioada şederii la Braşov. De asemenea, astfel susținem stilul de viaţă sănătos.

 

În anul 2016 peste 10 000 de persoane au luat contact cu acest eveniment prin diferite canale media (presă, online, reţele de socializare), aproximativ 1000 de persoane au participat la activităţile incluse în agenda evenimentului. În acest an avem aşteptări şi mai mari!

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web