Parlamentar de Brașov

Autostrada București – Brașov proiect național de importanță strategică

Guvernul lucrează la stabilirea obiectivelor de importanţă naţională care să fie finanțate, cu prioritate, în următoarea perioadă. În ceea ce privește județul Brașov, prioritatea Guvernului este construirea autostrăzii București-Brașov. Un avantaj al acestui proiect îl constituie faptul că acesta încă mai are autorizația de mediu valabilă și studiul de fezabilitate este realizat astfel că ar putea fi demarate, în scurt timp, lucrările.
Premierul Mihai Tudose a avut discuții pe această temă și cu Banca Mondială pentru sprijin tehnic. Va fi înființată o unitate de management-proiect condusă de Banca Mondială. La sugestia peședintelui Camerei Deputaților, Liviu Dragnea, se ia în calcul și construcția de autostradă și între Ploieşti şi Comarnic.
Dezvoltarea infrastructurii este vitală pentru România. Este necesară simplificarea unor proceduri pentru că poate reuşim în această ţară să nu mai venim cu o idee, o dorinţă a unei întregi naţiuni, să facem un obiectiv mare, şi toată naţiunea se uită stupefiată un an, doi, trei, patru, cinci ani cum din cauza câtorva firme care se ceartă prin instanţă România rămâne stagnată în dezvoltare. Va fi realiazată lista de obiective strategice de importanţă naţională pentru care vom începe să finanţăm prin diverse moduri, prin parteneriat public-privat, prin bani de la bugetul de stat, prin Fondul Suveran de Dezvoltare şi Investiţii. România are un potenţial foarte mare de dezvoltare pe care trebuie să îl folosim și să depășim micile piedici care fac să stagneze o țară întreagă.
Am încredere că vom reuși să facem autostrada București-Brașov și vom rezolva astfel marea problemă de trafic de pe Valea Prahovei. Autostrada va avea o contribuție însemnată pentru dezvoltarea întregii zone și pentru a repune Brașovul pe harta celor mai importante județe și municipii din țară și din zona balcanică.

Marius Dunca,
Președinte PSD Brașov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web