De ultimă oră

Au fost inaugurate primele stații muzicale urbane din Brașov (FOTO)

Asociația pentru Integrare Socială și Protecția Mediului Feed-Back” Brașov (Centrul de Voluntariat Brașov) a inaugurat primele stații muzicale urbane din Brașov.

Evenimentul a avut loc în data de 12 august 2017,  în spațiul verde din fața Direcției Județene pentru Sport și Tineret Brașov,  din strada Suișul Castelului numărul 1-3, Brașov.

Panourile muzicale realizate de voluntari sunt intervenții minimale în spațiul public urban, concepute să lase loc spontaneității si experimentelor. Aceste instalații au fost realizate din materiale reciclabile și simulează instrumente muzicale. Astfel, copiii prezenți la inaugurare au testat tobele, chitara și alte obiecte create de voluntari. Evenimentul a atras un număr impresionant de turiști din Germania, Polonia, Grecia, Israel, Spania, Maroc care au apreciat inovativitatea acestor panourile muzicale. Voluntarii au organizat și ateliere de educație ecologic, unde s-a creat o gamă diversă de obiecte din materiale reciclabile.

Evenimentul a fost realizat de voluntarii asociației noastre, împreună cu voluntari din Estonia, Grecia și Franța – care efectuează, prin intermediul Serviciului European de Voluntariat, un stagiu de voluntariat de 8 luni în Brașov.” a declarat Raluca Baco, coordonatorul proiectului

„Ne-am dorit să refacem acest spațiu care este supus vandalizării în mod sistematic. Deși ne-a fost greu să ne luăm din timpul nostru să facem ceva pentru comunitatea brașoveană, sperăm ca oamenii care vizitează parcul să folosească instalațiile noastre cu grijă și să ne respecte munca.” a declarat Nicolae Cioc, coordonatorul Centrului de Voluntariat Brașov

 

Proiectul „Stația Muzicală Urbană” este implementat în parteneriat cu Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Brașov, Biblioteca Județeană „George Barițiu” Brașov, Asociația Laborazon,  în perioada 1 aprilie – 31 august 2017, și este finanțat de Fundația pentru Parteneriat și Mol România, prin programul Spaţii Verzi, Componenta Spații Verzi Urbane 2017.

Bugetul total al proiectului este de 6.603,21 lei, subvenția acordată de Fundația pentru Parteneriat fiind de 5.243,00 lei, iar contribuția Asociației pentru Integrare Socială și Protecția Mediului “Feed-Back” Brașov este de 1.360,21 lei.

Inițiativa are ca scop încurajarea locuitorilor Brașovului să-și petreacă timpul liber în spațiile publice verzi din Municipiul Brașov, prin inserția unor obiecte interactive și inovative.

Informațiile exprimă exclusiv opinia autorului și Fundația pentru Parteneriat și Mol România nu pot fi făcuți în niciun fel responsabili pentru conținut.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web