ATOP, autoritatea de frecat menta pe bani publici. Membrii încasează 10% din indemnizația președintelui CJ
Reprezentanții comunității, în viziunea consilierilor județeni, sunt, de fapt, tot politicieni, foști parlamentari, foști consilieri locali sau persoane desemnate de membrii unui partid politic.
Ce este de fapt ATOP?
Autoritatea Teritorială de Ordine Publică este o structură cu rol consultativ care funcţionează pe lângă Consiliul Judeţean şi asigură prin activitatea sa reprezentarea intereselor comunităţii, în scopul menţinerii unui climat de siguranţă şi securitate publică. Aceasta îşi desfăşoară activitatea atât în plen, în cadrul unor şedinţe ordinare şi extraordinare, cât şi în trei comisii de specialitate:
Comisia nr. 1 – Coordonare, situaţii de urgenţă şi petiţii;
Comisia nr. 2 – Planificare, stabilire şi evaluare a indicatorilor de performanţă minimali;
Comisia nr. 3 – Probleme sociale, standarde profesionale, consultanţă şi drepturile omului.
Pentru efortul depus de acești 15 bravi cetățeni, Consiliul Județean îi răsplătește cu indemnizații, cât un salariu minim net. Să nu aveți impresia că aceste servicii sunt gratuit, că acești indivizi se întâlnesc în vreo ședință fără să încaseze. Culmea este că, mulți dintre ei sunt șefi de instituții unde încasează mii de euro lunar. Unii au fost răsplătiți și cu titluri pentru implicarea lor în comunitate. Numai că, dacă analizezi toate comisiile și CA-urile prin care sunt, îți dai seama că pentru implicarea lor primesc sume generoase. Oare este corect să iei bani și când vine vorba de câteva ședințe unde se discută de menținerea unui climat de siguranță? Este corect ca o autoritate cu rol consultativ să spargă aceste sume din banii publici doar pentru a-și da cu părerea despre una sau alta? Și de ce un număr așa de mare de membri?
Potrivit unei Hotărâri a Consiliului Județean Brașov, pentru activitatea desfășurată în comisiile de lucru, membrii Autorității Teritoriale de Ordine Publică Brașov(ATOP) beneficiază de o indemnizație de ședință în cuantum de 10% din indemnizația președintelui Consiliului Județean Brașov. Pentru activitatea desfășurată în cadrul ședinței de plen ordinară trimestrială, indemnizația de ședință este în cuantum de 5% din indemnizația președintelui CJ.
Cuantumul lunar al indemnizației pentru membrii ATOP se stabilește în procent de 10% din indemnizația președintelui CJ pentru lunile în care se desfășoară ședințe ale comisiilor de lucru și ședințe extraordinare în plenul ATOP. Numărul maxim de ședințe pentru care se acordă indemnizație este de maxim o ședință de comisie pe lună.
Cuantumul lunar al indemnizației pentru membrii ATOP se stabilește în procent de 15% din indemnizația președintelui CJ pentru lunile în care se desfășoară atât ședințe ale comisiilor de lucru, cât și ședințe ordinare sau extraordinare în plenul ATOP, dar nu mai mult de o dată pe trimestru.
Membrii ATOP care nu sunt membri ai comisiilor de lucru , pentru participarea la ședințele de plen extraordinare, au dreptul la o indemnizație de ședință în cuantum de 10% din indemnizația președintelui Consiliului Județean Brașov.
Pentru participarea la ședințele de plen extraordinare membrii comisiilor de lucru nu beneficiază de indemnizație”, se arată în Hotărârea Consiliului Județean nr. 414 din data de 29 septembrie 2017.
Cum președintele Consiliului Județean Brașov figurează cu un salariu de 18.720 de lei, înseamnă că un membru ATOP poate încasa 1800 de lei, dar chiar și mai mult de atât.
Componenţa ATOP Braşov:
Ciprian Sterpu – președinte ATOP Brașov, consilier județean
Nicolae Aldea – membru, director executiv Poliția Locală Brașov
Daniel-Nicolae Diaconu – membru, consilier județean
Valentin Flucuș – membru, şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie Braşov
Adrian Laurențiu Folea – membru, subprefect al județului Brașov
Electra Ghiza – membru, reprezentant al comunității
Adrian Iatan – membru, consilier județean
Cătălin Leonte – membru, consilier județean
Iulian Mara – membru, reprezentant al comunității
Lucian-Dumitru Marciu – membru, șeful Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Țara Bârsei”
Mihai Mohaci – membru, reprezentant al comunității
Cristian Elly Paliștan – membru, șeful Inspectoratului de Jandarmi Județean „Nicolae Titulescu” Brașov
Marius-Mihail Stoianovici – membru, consilier județean
Adrian-Ioan Veștea – membru, consilier județean
Radu Zaharia – membru, reprezentantul Corpului Național al Polițiștilor
Mizerabil. Păi Veștea Adrian, pe langa salariul de 18.000 lei mai incaseaza inca 1800 lei doar ptr ca este membru ATOP!? Imi este scarbă! Cine dracu ii controleaza ? Ce caractere de oameni!