BrasovInformații

Atenție părinți! Exprimați-vă opinia! Strategia națională de educație parentală aflată în dezbatere publică până pe 10 iulie.

Ministerul Educației Naționale a publicat zilele trecute o propunere privind Strategia Națională de Educație Parentală. Ea este supusă dezbaterii publice până în data de 10 iulie 2018. https://edu.ro/consultare-publică-strategia-națională-de-educație-parentală-2018-2025-proiect
Ce conţin:
Părinții trebuie să renunțe la mentalitătile conservatoare. La nivelul percepției largi, în accepțiunea conservatoare, respectarea legilor morale produce efecte pozitive, nerespectarea lor produce efecte negative. Această viziune trebuie eliminată. (Pagina 3)
Copiilor li se va prezenta o nouă idee de familie, care poate insemna ORICE combinație de persoane, eliminând modelul natural, întrucat familia este “o constelație de idei, imagini si terminologii, creată si recreată permanent de practicile socio-culturale”. (Pagina 3)
Copiii trebuie sa aibă “respect pentru diversitate”. Prin conceptul extins de diversitate se va putea înțelege și mult vehiculata idee de diversitate sexuală: comportamentul heterosexual si homosexual vor fi prezentate ca două alegeri valide de viață, fără nici o diferentă între ele. (Pagina 23).
În viziunea Ministerului, lipsa de reacție a părinților va fi interpretată ca o acceptare a strategiei propuse. Daca ne pasă, hai să ne exprimăm opiniile la adresa de email unde Ministerul așteaptă opiniile noastre: claudia.teodorescu@edu.gov.ro

4 comentarii la „Atenție părinți! Exprimați-vă opinia! Strategia națională de educație parentală aflată în dezbatere publică până pe 10 iulie.

 • Copiii trebuie sa aibă “respect pentru diversitate” Cuvantul de baza aici este RESPECT. Da. Copiii si ulterior adultii ce vor deveni, trebuie sa aiba respect. Respect fata de cel de langa, toleranta si alte asemenea….Am citit proiectul de strategie si trebuie sa recunosc ca este singurul lucru care m-a surprins in mod placut din partea acestui guvern si mai ales din partea MEN. Respect!

  Răspunde
  • >Copiii trebuie sa aibă “respect pentru diversitate” Cuvantul de baza aici este RESPECT.>

   Ba NU trebuie sa aiba nici un respect pentru „diversitate” – cel putin pentru „diversitatea” la care se face aluzie in documentul cu pricina care nu este altceva decit o mizerie liberala neo-marxista. Ne intrebam cine e licheaua nemernica care pe banii nostri, ai contribuabililor romani, a rabdat sa tasteze 35 pagini de neghiobii si limba de lemn ce reprezinta un afront si o insulta la adresa valorilor romanesti adevarate si a poporului roman care din pacate inca sigur mai crede ca se poate face ceva in tara asta pe calea dialogului si a „democratiei”.

   Răspunde
 • Zece nevoi umane de care educatia ar trebui sa tina seama, scris de academicianul SOLOMON MARCUS! Cum sa ai familie din doi barbati sau doua femei? Indecent! Sigur ca ne pasa! Unde vom ajunge, daca nu am si ajuns deja??? Mama barbat, fiti seriosi, eu mi-am pierdut maicuta saptaman trecuta si senut devastata de pierderea dansei.Tata e tata, cand ii vad suferinta prefer sa o transfer la mine, dar nu se poate. Indecenta propunerea Ministerului Educatiei Nationale, cititi educatie si nationala! Asta ne-au lasat nou dacii ? Categoric NU! Sa aratam ca ne pasa, ca ne doare, ca vrem sa plece cei care propun asa ceva! Se califica la locul de munca, odata ajunsi in posturi cheie.

  Răspunde
 • Nu putem, noi romanii, avea respect pentru ceea ce se incearca a face pe banii nostri sub conducerea unora care si-au pierdut orice umbra de morala in schimbul unor amarati de bani.Sa ne arate cineva ce au facut bun progresistii, neo-marxistii !!! Ar trebui sa ne trezim caci „SOMNUL RATIUNII NASTE MONSTRI „

  Răspunde

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web