Economic

Așa va arăta baza sportivă de la Zărnești (FOTO)

Zilele trecute s-a emis de către Compania Naţională de Investiţii ordinul de începere a lucrărilor de proiectare pentru obiectivul “Consolidare, reabilitare, extindere, modernizare şi dotare Bază Sportivă oraşul Zărneşti, judeţul Braşov”, durata de proiectare fiind de maximum 3 luni.

”Obiectivul de investiţie “Consolidare, reabilitare, extindere, modernizare şi dotare Bază Sportivă oraşul Zărneşti, judeţul Braşov” se va realiza pe amplasamentul bazei sportive existente, dar neutilizate de mai bine de un deceniu. Această veche dotare a fost realizată în anii 50 şi a fost construită ca baza sportivă aferentă industriei în dezvoltare la acea dată în oraşul Zărneşti. Amplasamentul obiectivului se află pe Aleea Uzinei f.n., având o arie totală de 41.871mp.

Obiectivul propus va avea următoarele funcţiuni:

  • Amenajări exterioare care cuprind lucrări de sistematizare verticală şi amenajări peisagistice, teren de fotbal, pistă de alergare, două terenuri de tenis, alei carosabile şi pietonale – 2499 mp, parcari (capacitate 50 de autoturisme, 4 autocare, 5 maşini de intervenţie), esplanadă – 3247 mp, spaţii verzi, plantaţii şi amenajări peisagere – 17000 mp, mobilier urban, signalectică, iluminat public exterior;
  • Sală de box şi fitness având spaţii administrative, spaţii pentru pregătire sportivă şi spaţii pentru competiţii sportive;
  • Corp de cazare având spaţiu administrativ, spaţiu pentru servirea mesei, cazare şi spatiu tehnic;
  • Cafeteria;
  • Vestiare şi tribune;
  • Cabină poartă;
  • Vestiare tenis;

Astfel că, în urma aplicării procedurii de achiziţie publică, pentru contractarea unei firme de proiectare şi execuţie ale investiţiei propuse, în data de 20.02.2020, s-a semnat contractul nr. 110 între Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice prin Compania Naţională de Investiţii S.A. şi Asocierea Aeon Building S.R.L. – Rozini S.R.L. Beneficiarul investiţiei după finalizarea execuţiei obiectivului va fi UAT Zărneşti.

La data de 11.03.2020 s-a emis de către Compania Naţională de Investiţii, ordinul de începere a lucrărilor de proiectare pentru obiectivul “Consolidare, reabilitare, extindere, modernizare şi dotare Bază Sportivă oraşul Zărneşti, judeţul Braşov”, durata de proiectare fiind de maximum 3 luni.

În urma finalizării perioadei de proiectare şi obţinerii autorizaţiei de construire, durata de execuţie efectivă va fi de 24 de luni.

Valoarea totală a acestui proiect, conform studiului de fezabilitate este de 20.979.003,65 lei din care UAT Zărneşti va contribui cu suma de 1.368.086,55 lei”, a precizat Alexandru Igrișan, primarul orașului Zărnești.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web