Brasov

Proiect POCU în valoare de 2,5 milioane de euro câștigat de Spitalul Clinic de Obstetrică-Ginecologie Brașov

SPITALUL CLINIC DE OBSTETRICĂ-GINECOLOGIE DR. I A SBARCEA BRASOV, în parteneriat cu  SPITALUL CLINIC JUDETEAN DE URGENTĂ SIBIU, implementează începând cu data de 01.04.2021 proiectul „SERVICII MEDICALE DE SCREENING PRENATAL PENTRU 2100 GRAVIDE DIN REGIUNEA CENTRU”, SMIS: 142580. Proiectul este cofinanţat prin Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman, Axa prioritară 4: Incluziunea socială şi combaterea sărăciei, Operaţiunea: Creşterea numărului de persoane care beneficiază de programe de sănătate şi de servicii orientate către prevenţie, depistare precoce (screening), diagnostic şi tratament precoce pentru principalele patologii.

 

Durata de implementare: 27 de luni.

 

Obiectivul  general al proiectului este  creşterea numărului de persoane din regiunea centru care beneficiază de programe de sănătate și de servicii orientate către prevenţie, depistare precoce diagnostic și tratament – screening prenatal, cu accent pe persoanele vulnerabile.

 

Grup țintă: de serviciile de screening prenatal oferite în cadrul proiectului vor beneficia 2100 femei din Regiunea Centru dintre care 57% femei din categoria grupurilor vulnerabile.

 

Dintre rezultate previzionate în urma derulării proiectului în parteneriat enumerăm:

  • identificarea și mobilizarea pentru screening a 2100 femei care vor beneficia gratuit, pe tot parcursul sarcinii, de servicii medicale de monitorizare a sarcinii (screening) personalizate, de activităţi de educaţie prenatală privind  îngrijirea pe perioada sarcinii  vizând  îmbunătăţirea sănătăţii grvidei și a fătului și de servicii de  educație postnatala de tip “școala mamei” care vizează educarea viitoarei mame cu scopul de a îmbunătăți sănătatea fizica și mentala a mamei în peroada postpartum și sănătatea noului născut;
  • înființarea a două Centre de screening prenatal, pentru regiunea centru, în cadrul SPITALULLUI CLINIC DE OBSTETRICĂ-GINECOLOGIE DR. I A SBÂRCEA BRAȘOV și a  SPITALULUI CLINIC JUDEȚEAN DE URGENȚĂ SIBIU;
  • derularea unei campanii de informare, educare și conștientizare a populației privind necesitatea și beneficiile screeningului prenatal.

 

Bugetul proiectului:

 

Valoarea totală proiect: 12,097,718.71 lei

 

Finanţare nerambursabilă: 11,855,764.35 lei

 

 

Manager proiect,

 

Prof. Univ. Dr. Marius Moga

 

Email: secretariat@maternitatea.ro

 

 

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Capital Uman 2014-2020.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web