Parlamentar de Brașov

Ana-Loredana Predescu: Doamna secretar de stat Moldovan, vă provoc la câteva ture de teren în curtea școlii, cu masca pe față!

Ana-Loredana Predescu, deputat PPU(social-liberal) de Brașov, afiliat Grupului Parlamentar PSD, reacționează la declarațiile secretarului de stat, Andreea Moldovan, și o provoacă să alerge împreună pe terenul de sport al școlii pentru a-i demonstra reprezentantului guvernului că masca purtată în aer liber, la orele de sport, de către copii, produce anxietate și disconfort. Ana-Loredana Predescu a declarat: „Sunt mama înainte de a fi femeie și simt nevoia să reacționez, ca om educat și informat. Mai ales că doamna Andreea Moldovan a lucrat într-un spital privat din Brașov, județul ai cărui cetățeni m-au votat pentru a le reprezenta interesele în Parlament. Am lansat această provocarea doamnei secretar de stat pentru că vreau să simțim amândouă ceea ce simte fetiță mea Victoria și colegii ei atunci când fac exerciții fizice la orele de sport cu măștile pe față. Poate doar simțind pe propria piele anxietatea și disconfortul create, dincolo de declarații, va grăbi modificarea concretă a Ordinului comun, astfel încât, copiii să poată inspira și expira aer curat atunci când fac mișcare. Suntem singura țară din Europa care ne batem joc de proprii copii, mai întâi limitându-le accesul la educație și acum la a respira aer curat.” Deși afirmă că este în opoziție, demnitarul de Brașov susține afirmația ministrului Educației, Sorin Cîmpeanu, de a elimina din Ordinul de comun de ministru, obligativitatea purtării măștii la orele de sport desfășurate în aer liber, pentru că mai presus de factorul politic, trebuie să fie interesul față de copii.

România este singura țară din Uniunea Europeană care a impus la nivel național obligativitatea purtării măștii la orele de educație fizică și sport, fără a introduce excepții care să ia în considerare vârsta elevilor sau locul unde se desfășoară ora. Acest lucru reiese din analiza oficială solicitată de Ministerul Educației la Comisia Europeană.Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Asociațiilor de Părinți din Învățământul Preuniversitar, Simion Hănceanu, președintele Federației Sindicatelor Libere din Învățământ, Marius Ovidiu Nistor, președintele Federaţiei Sindicatelor din Educație „Spiru Haret” și Anton, Hadăr, președintele Federației Naționale Sindicală „Alma Mater“, au semnat un comunicat comun pe care l-au transmis ministrului sănătății: „Este inexplicabil faptul că, atunci când s-au stabilit măsurile prin ordinul comun al Ministerului Educaţiei și Ministerului Sănătății, reprezentanții Ministerului Sănătății au afirmat că s-au inspirat din deciziile luate de alte țări, nu însă și în ceea ce privește purtarea măștilor de către elevi la orele de educație fizică. Și atunci, și în prezent, elevii din majoritatea țărilor membre UE nu sunt obligați să poarte mască la orele de educație fizică. Greșesc specialiștii din aceste țări sau noi avem o problemă?!”, a declarat Ana Loredana Predescu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web