Parlamentar de Brașov

Am mai făcut dreptate

Am avut în această săptămână, în plenul Camerei Deputaţilor, una dintre cele mai uşoare decizii de luat. Împreună cu colegii mei am amendat Ordonanţa de Urgenţă a Guvernului nr.2/2017 privind unele măsuri fiscal-bugetare, precum şi modificarea şi completarea unor acte normative. De la 1 iunie 2017 se majorează cu 20% salariiile brute de bază pentru mai mai multe categorii de personal. Sunt vizaţi angajaţii din cadrul oficiilor teritoriale pentru întreprinderile mici şi mijlocii şi cooperaţie. Numai la Braşov, cei şapte sau opt angajaţi sunt plătiţi modest, în ciuda faptului că au mult de lucru şi vor avea şi mai mult. Implementarea Programului Start-up Naţion România, care va începe, din câte ştiu, din luna iunie, va însemna un volum imens de muncă în evaluarea planurilor de afaceri depuse de cei care solicită finanţare nerambursabilă pentru afacerile lor de început.

Personalul din cadrul Agenţiei Naţionale pentru Protecţia Mediului, agenţiilor judeţene pentru protecţia mediului şi gărzilor naţionale de mediu, va beneficia de asemenea de creşteri ale veniturilor. Sunt exact acei oameni pe care îi aşteptăm să meargă în controale şi să dea amenzi pentru nerespectarea legislaţiei în domeniu, cei pe care statul, în urmă cu câţiva ani, îi trimitea pe teren cu maşini ruginite şi fără să le asigure prea mult combustibil. Nu în ultimul rând, legea îi priveşte pe cei care lucrează în cadrul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor, comisariatelor regionale şi judeţene pentru protecţia consumatorului. Pe aceştia îi cunosc foarte bine, sunt foştii mei colegi, cei mai vizibili, poate, în relaţia cu cetăţenii, care au de rezolvat noi şi noi reclamaţii care privesc nerespectarea unor drepturi de consumatori.

Prin votul nostru ne arătăm respectul faţă de aceşti angajaţi ai statului cunoscuţi pentru faptul că îşi fac datoria. Ştiu că vor apărea destui care să critice şi aceste măriri salariale, poate că le vor numi populiste, dar nu se vor putea pune niciodată în locul unui om care munceşte şi simte că nu este apreciat, pentru că un alt bugetar, cu aceeaşi pregătire, este plătit mai bine. Iar legea salarizării unitare va pune ordine şi în privinţa acestui aspect.  Am mai făcut dreptate şi vom mai face.

 

Mihai Mohaci

Deputat PSD

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web