De ultimă oră

Alții iau măsuri serioase, Prefectura Brașov vine cu…recomandări. Vor și ține cont agenții economici 😁

Harababură totală în ce privește măsurile anti-covid la Brașov. Când se deschid restaurantele, când se închid, se pierd doze de vaccin, măsuri se iau doar în zona HORECA, dar nu se aplică la marile magazine, centre comerciale…un haos total care a ținut Brașovul în topul orașelor cu multe cazuri de COVID.
Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov a adoptat astăzi Hotărârea nr. 55/2021, privind recomandări pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19 în județul Brașov, care prevede următoarele:

Art.1 Se recomandă operatorilor economici din județul Brașov:
· decalarea programului de lucru pe schimburi și, acolo unde este posibil, organizarea activităților prin telemuncă;
· suplimentarea numărului autovehiculelor de transport al angajaților (acolo unde este cazul) astfel încât să nu se creeze aglomerări de persoane în timpul transportului de la domiciliul la locul de muncă și invers, precum și respectarea cu strictețe în timpul transportului a măsurilor legale dispuse privind prevenirea și combaterea infecției cu virusul SARS-CoV-2.
Art.2 Se recomandă centrelor comerciale din județul Brașov :
· organizarea fluxului intrare-ieșire astfel încât acesta să fie realizat pe două sensuri bine delimitate, cu păstrarea distanței de minim 1 metru între persoane;
· limitarea numărului de persoane în spațiile interioare astfel încât să nu se creeze aglomerări;
· efectuarea cu rigurozitate a triajului epidemiologic – atât prin termoscanare, cât și observațional – la intrarea în centrul comercial;
· efectuarea cu rigurozitate și în permanență a verificărilor privind respectarea cu strictețe a măsurilor legale dispuse privind prevenirea și combaterea infecției cu virusul SARS-CoV-2, în special în ceea ce privește purtarea corectă a măștii de protecție;
· folosirea mai multor case de marcat, iar acolo unde este posibil, între acestea să existe o distanță corespunzătoare, pentru a se evita aglomerările de persoane.
Art.3 Se recomandă operatorilor economici din domeniul transporturilor de persoane:
· folosirea mai multor mijloace de transport în vederea reducerii densității de călători, precum și respectarea cu strictețe în timpul transportului a măsurilor legale dispuse privind prevenirea și combaterea infecției cu virusul SARS-CoV-2.
Art.4 Se recomandă unităților spitalicești din județul Brașov:
· respectarea cu strictețe a măsurilor legale dispuse privind prevenirea și combaterea infecției cu virusul SARS-CoV-2 de către toți angajații, precum și efectuarea în mod constant de verificări în acest sens.
Art.5 Comitetele Locale pentru Situații de Urgență din județul Brașov au obligația să transmită populației mesaje de avertizare audio și vizuale în vederea respectării de către cetățeni a legislației în vigoare cu privire la prevenirea și combaterea infecției cu virusul SARS-CoV-2.
Art.6 Instituțiile abilitate pentru efectuarea de verificări în ceea ce privește respectarea măsurilor privind prevenirea și combaterea COVID-19 vor proceda la intensificarea acțiunilor de control în județul Brașov”.

Hotărârea nr. 55/08.03.2021 a Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Brașov este disponibilă aici:
https://bv.prefectura.mai.gov.ro/wp-content/uploads/sites/27/2021/03/Hot-55.pdf

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web