National

Alte 24 de ore în care efectivele MAI au intervenit în zonele afectate de fenomenele meteorologice severe – 450 de persoane ajutate și 51 salvate din situații cu risc medical

Ministerului Afacerilor de Interne continuă misiunile de sprijinire a populației din zonele afectate de iarnă severă, misiunile de intervenție fiind monitorizate prin Centrul Național de Conducere Integrată, completat cu reprezentanți ai tuturor instituțiilor cu atribuții în domeniul gestionării situaților de urgență.

Potrivit datelor centralizate, în ultimele 24 de ore, în 26 de județe și în municipiul București au rămas activate grupele operative și centrele județene de coordonare și conducere a intervenției, iar în județele Brăila, Călărași și Ialomița a fost ridicat nivelul capacității operative. Cele mai dificile situații au fost semnalate în județele Brăila, Buzău, Călărași, Constanța, Dolj, Ialomița, Olt, Tulcea, Vrancea, Teleorman.

De la începutul avertizărilor până în prezent, s-a acționat pentru deblocarea a 450 de persoane rămase înzăpezite pe diverse căi rutiere și au avut loc 45 de intervenții pentru salvarea a 51 de persoane aflate în situații cu risc medical.

Din cauza viscolului și a zăpezii abundente circulația rămâne închisă pe autostrăzile A2 și A4, 27 tronsoane de drumuri naționale și 47 de drumuri județene.

Reamintim faptul că la punctele de trecere a frontierei cu Bulgaria sunt în continuare semnalate restricții de tonaj (3,5 – 12 tone).

 La nivel național este întreruptă alimentarea cu energie electrică pentru 50 de consumatori din localitatea Izbiceni, județul Olt.

Peste 25.000 de angajați ai Ministerului Afacerilor Interne – polițiști, pompieri, jandarmi –  cu peste 9.000 de mijloace tehnice sunt în continuare mobilizați pentru gestionarea efectelor cauzate de fenomenele meteorologice periculoase din județele pentru care au fost emise avertizări Cod Galben și Cod Portocaliu.

MAI recomandă cetățenilor să respecte indicațiile autorităților, să se intereseze din timp asupra stării drumurilor și a vremii înainte de a pleca la drum și să evite pe cât posibil deplasările în zonele cu viscol și ninsori abundente.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web