ActualitatePrim plan

Alpinistii Dor Geta Popescu si Erik Gulacsi vor trai de acum doar la altitudine

Zi neagra pentru sportul romanesc.  Muntele si-a cerut tributul. 7 alpinisti au fost surprinsi de avalansa acum cateva ore sub varful Peleaga, in muntii Retezat.    Aplinistii Dor Geta Popescu (14 ani) , multipla recordmană mondială şi europeană, si Erik Gulacsi (12 ani), recordman european, se afla printre victimele avalansei din Retezat, potrivit sefului Serviciului Salvamont al Judeţului Hunedoara.  Dor Geta Popescu participa alaturi de tatal ei, Ovidiu Popescu, la o ascensiune pe un traseu infiintat chiar de sora ei mai mare.


La doar 14 ani, Dor Geta Popescu avea la activ un adevarat palmares.  Doar in luna mai 2016 a reusit să doboare două recorduri mondiale de vârstă într-o singură lună, după ce a atins vârful Denali din Alaska şi Pico de Orizaba din Mexic. Copila a obţinut primul record când avea doar 10 ani, devenind cea mai tânără alpinistă din lume care a atins Vârful Ararat (5.137 de metri).  Geta a inceput sa urce pe munte de la varsta de 3 ani.  6 recorduri mondiale si unul european au ramas in urma curajoasei alpiniste.  Dor Geta Popescu a fost declarata cea mai tanara alpinista din lume.

Erik Gulacsi, in varsta de 12 ani, era un adevarat impatimit al muntelui.  In 2016 a ajuns  pe vârful Elbrus la 5.642 de metri altitudine, devenind astfel cel mai tânăr băiat din Europa care a reuşit o asemenea performanta. Acum 3 luni a stabilit un nou record de varsta, atingand vârful Aconcagua, 6962 metri.

 

sursa foto: facebook

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web