Economic

AJOFM Brasov, consiliere in scoli pentru viitorii absolventi ai promotiei 2018

Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Brașov desfășoară în perioada martie-mai 2018, o campanie de informare pentru viitorii absolvenți ai promoției 2018, în toate unitățile de învățământ din județul Brașov.

Astfel, reprezentanții instituției se deplasează în unitățile de învățământ unde au loc discuții cu  elevii, viitori absolventi, sunt prezentate serviciile oferite de Legea 76/2002 privind sistemul asigurărilor pentru șomaj și stimularea ocupării forței de muncă, prevederile legale privind indemnizația de șomaj și convențiile pe care un angajator le poate încheia dacă încadrează absolvenți; cursurile de formare profesională; modalitatea de întocmire a unui CV; modul de  prezentare la interviu; oferta de locuri de muncă vacante în județ și în străinătate, etc.

Reprezentantul EURES din cadrul Agenției pentru Ocuparea Forței de Muncă Brașov prezintă serviciile gratuite de care pot beneficia persoanele care doresc să ocupe un loc de muncă în Spațiul European.

Cu aceasta ocazie se urmăreste creşterea şanselor de ocupare prin activitatea de informare, consiliere şi orientare profesională a elevilor din învăţământul preuniversitar. Sunt asimilate şomerilor persoanele care au absolvit o formă de învăţământ şi îndeplinesc următoarele condiţii:

  sunt absolvenţi ai instituţiilor de învăţământ, în vârstă de minim 16 ani, care într-o perioadă de 60 de zile de la absolvire nu au reuşit să se încadreze în muncă potrivit pregătirii profesionale.

  sunt absolvenţi ai şcolilor speciale pentru persoane cu handicap în vârstă de minim 16 ani, care nu au reuşit să se încadreze în muncă potrivit pregătirii profesionale.

Pentru perioada următoare sunt programate vizite în unități școlare din următoarele localități: Brașov, Codlea,Făgăraș, Râșnov, Zărnești, Săcele, Predeal, Rupea, Victoria și Feldioara.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web