Prim planȘtiri

Agenția pentru Protecția Mediului confirmă poluarea din Brașov. Sănătatea brașovenilor influențată de calitatea aerului(VIDEO)

Reprezentantii Agentiei Nationale pentru Protectia Mediului(ANPM) Brasov confirma faptul ca in Brasov sunt probleme in ce priveste calitatea aerului.

Municipiul Brasov este o aglomerare unde se inregistreaza depasiri ale valorilor in ce priveste poluarea. Din masuratorile efectuate pana in prezent a rezultat ca exista probleme de poluare a aerului si poluare fonica in zonele unde exista un trafic intens. Este un lucru pe care toti brasovenii pot sa-l vada. Masuratorile noastre arata ca uneori sunt depasiri ale valorilor limita pentru pulberile in suspensie si pentru dioxidul de azot. Depasiri sunt in special pe Calea Bucuresti si zona Garii, unde traficul rutier este mai intens.Sunt masuratorile pe care si Comisia Europeana le-a recomandat, dar si noi. Este vorba de o mai buna gestionare a traficului rutier, de gestionarea modului in care ne incalzim, un transport public mai bine pus la punct, utilizarea bicicletelor, mersul pe jos, folosirea unor combustibili mai prietenosi cu mediul”, a spus Ioana Benga, sef serviciul Monitorizare si Laboratoare din cadrul Agenției Naționale pentru Protecția Mediului Brasov.

Poluarea duce automat la probleme ale aparatului respirator si cardiovascular

Potrivit dr. Claudia Bularca, sanatatea brasovenilor poate fi influentata de poluarea din oras. Aparatul respirator si aparatul cardiovascular sunt cele mai afectate.

Calitatea aerului poate influenta sanatatea brasovenilor. Persoanele expuse poluarii pot fi afectate in ce priveste aparatul respirator, dar si aparatul cardiovascular. De exemplu, astmul, poate fi declansat de calitatea aerului”, a sustinut Claudia Bularca, purtator de cuvant al DSP Brasov.

 


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web