BrasovInformații

Agapă țărănească. Lansare brand și platformă online MALLȚĂRĂNESC (GALERIE FOTO)

Sâmbătă, 7 iulie, curtea Bisericii Sfântul Nicolae din Schei a devenit neîncăpătoare. Asociaţia Creştem România Împreună, iniţiatoare a proiectului „Adoptă un ţăran” (www.adoptauntaran.ro), a organizat o nouă agapă țărănească.

 Localnicii și turiștii au fost invitați să (re)descopere savoarea și farmecul produselor agroalimentare autentice românești: plăcinte, brânzeturi şi preparate din carne; fructe, legume, băuturi răcoritoare, vin aromat; dar și produse cosmetice sau artizanale. Oferta variată a avut un punct comun: natural, autentic, tradițional, bio. Vizitatorii au putut degusta dar și achiziționa produsele expuse. Pe iarbă și baloții de paie atmosfera era de sărbătoare, o șezătoare animată de costumele tradiționale și de glasurile de copii. Au avut loc și ateliere susţinute de meşteşugari, seminarii, discuții libere.

 Ideea inovatoare din spatele noului brand MALLȚĂRĂNESC este de a promova și susține micii producători. Iar platforma online MALLȚĂRĂNESC (www.malltaranesc.ro) tocmai acest lucru reușește: stabilirea unui dialog direct între producători și clienți, între sat și oraș. Producătorii locali se înregistrează și își expun oferta; cei interesați pot comanda; cu livrare acasă sau cu ridicarea produselor direct din gospodaria țăranului. Rapid, transparent, online.

 Locația evenimentului a fost aleasă, printre altele, și pentru a încuraja vizitarea Muzeului Prima Școală Românească. Menționăm că o parte din donațiile strânse la agapa țărănească vor fi donate mai departe muzeului.

 Felicităm organizatorii și voluntarii. Au fost la înălțime!

 ADRIAN TATU

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web