Știri

Aeroportul Brașov este realizat în proporție de doar 30%. O spune chiar Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean (VIDEO)

Bâlbâieli pe suma investită până acum în Aeroportul Brașov. Deși sunt 4 ani de când a preluat investiția de la aeroport, președintele Consiliului Județean Brașov nu a putut să explice clar cât din obiectiv era realizat la începutul mandatului său.

În momentul în care am preluat aeroportul era o situație juridică incertă, era doar pista și gardul”, a spus sec Adrian Veștea, fără să precizeze dacă a preluat aeroportul conform procedurilor legale, dacă a fost făcut un audit al investiției sau o documentație cu situația financiară raportată la anul 2016, anul preluării mandatului de președinte al Consiliului Județean Brașov. Concluzia este că există posibilitatea ca cineva să fi avut interes să nu se cunoască exact sumele investite și procentul realizat la investiție până în 2016.

Doar 30% din investiție s-a realizat până la începutul anului 2020

Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, a recunoscut astăzi că în prezent, Aeroportul Brașov este realizat doar în proporție de 30%. ”Dacă ne raportăm din punct de vedere valoric, ne raportăm undeva la 30%. Pentru ce am semnat, iluminatul la pista, canalizare, căile de rulare, undeva la 25 milioane lei, contractul cu Construcții Sibiu este undeva la 28 milioane lei, Contractul cu UTI este 128 de milioane , contractul cu balizajul este undeva la 70 și ceva de milioane lei”, a declarat Adrian Veștea, președintele Consiliului Județean Brașov.

La un simplu calcul, reiese că, până în prezent, s-a băgat în aeroport suma de…250 de milioane de lei, adică undeva la 52 milioane de euro…Totuși, pe teren, nu se văd decât 3 stâlpi…în rest câmp liber și un gard găurit pe suprafețe mari…Asta este REALITATEA din teren…

În 2016 aeroportul era realizat în proporție de 20-25%

În 2016, reprezentanții Consiliului Județean susțineau că lucrările la Aeroportul Brașov sunt realizate în proporție de 20-25%. Având în vedere că în prezent stadiul lucrărilor se află undeva la 30%, este clar că în 4 ani de administrație liberală nu s-a făcut mare lucru la Aeroportul Brașov. Potrivit presei naționale, pista a fost realizată, costul acesteia fiind de 17 milioane de Euro.

Pista înseamnă jumătate din investiție, ca să fie clar. În mandatul lui Veștea s-au montat 3 stâlpi și a dispărut din gard. Am fost acolo și am gasit un stol de ciori în loc de lucrări. Deci ce spune el acum nu are nicio treabă cu realitatea” , a precizat Aristotel Căncescu, fostul președinte al Consiliului Județean Brașov.

Cu alte cuvinte, au fost 4 ani de gargară electorală, 4 ani cu zeci de conferințe de presă în care s-a vorbit despre Aeroportul Brașov, dar, în realitate, în cei 4 ani scurși s-a realizat doar…30% din obiectiv, lucru spus cu subiect și predicat chiar de către președintele Consiliului Județean Brașov.

https://www.facebook.com/Transilvania365/videos/891037341342888/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web