Adrenalină! Salvamontiștii au coborât 6 tineri cu autoutilitara de pe Tâmpa

Salvamontiștii brașoveni au organizat, ieri seară, o acțiune de recuperare a 6 persoane, de pe Tâmpa, care au ajuns la instalația de transport pe cablu după închiderea programului de funcționare.

Apelul inițial a vizat 15 persoane, care nu suferiseră nicio afecțiune și care nu erau rătăcite, dar care doreau să ajungă în oraș cu telecabina. Ajunși după încheierea programului de funcționare, aceștia nu au mai avut cu ce sa coboare și au sunat la salvamont.
Salvatorii montani de serviciu i-au îndrumat să meargă la vale pe Drumul de Alimentare, dar cu toate acestea pentru 6 tineri s-a intervenit, fiind transportați cu autoutilitara.

„Atragem atenția turiștilor care doresc să coboare de pe munte cu instalațiile de transport pe cablu, să verifice în prealabil orarul de funcționare a acestora, în special ora ultimei curse, să dispună întotdeauna de o marja de timp și să nu mai urce pe munte la ore târzii, deoarece pot găsi instalațiile închise, iar timpul de lumina este considerabil redus în acest anotimp.”, au transmis salvamontiștii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web