Prim planȘtiri

ADEVĂRUL! Brașovul foarte poluat! Avem doar 5 mp de spații verzi pe cap de locuitor, în timp ce în UE suprafața este de 24 mp…(DOVADA)

În pofida declarațiilor satisfăcătoare ale Ministrului Mediului, Costel Alexe, statisticile privind poluarea în Brașov arată cifre îngrijorătoare.

Comisia Europeană va declanșa în acest an o procedură de sancționare a României din cauza poluării. Printre orașele care au pus serios umărul la această decizie se află Brașov, Iași și București, primele în topul poluării, potrivit statisticilor. Cum din 2014 până în prezent, România nu a făcut niciun progres în acest domeniu, procedura de sancționare nu poate fi evitată în 2020. Din păcate, la București se văd doar progresele făcute de administrația locală, care, în realitate lipsesc.

De exemplu, la Brașov, până în prezent nu s-a schimbat nimic, ba din contră, s-a construit un mall în mijlocul orașului, un ”mutant” care va duce cu siguranță la un trafic rutier infernal în zonă, dar, și la mai multă poluare. În rest, autobuzele electrice încă nu le avem, nu avem un transport în comun verde cum au alte orașe, se construiește haotic fără a se ține cont de legislația în vigoare, tocmai pentru că nimeni nu controlează acest aspect.

De asemenea, lipsesc parcurile și spațiile verzi, foarte importante pentru comunitate. Potrivit datelor postate pe site-ul Consiliului Județean Brașov, în Brașov sunt 5 mp de spații verzi pe cap de locuitor, în timp ce în Uniunea Europeana media este undeva la 24 mp, o diferență enormă. La Brașov nu s-a înțeles că muntele și pădurea de la marginea orașului este una, spațiile verzi din interiorul orașului sunt cu totul altceva. Degeaba ai aerul curat sub Tâmpa, dacă în Centrul Civic miroase zilnic a gunoi și este un trafic rutier infernal.

Într-un top al celor mai poluate orașe din lume au fost incluse și 20 de orașe din România. Rezultatele sunt dezastruoase.

Vezi topul orașelor poluate din România!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web