Actorul și profesorul Mircea Rusu a primit titlul de Cetățean de Onoare al Municipiului Săcele

Ieri, 27 decembrie 2021, la Sala de Spectacole a Centrului Multicultural și Educațional Săcele, a avut loc ceremonia de înmânare a titlului de Cetățean de Onoare al Municipiului Săcele, actorului și profesorului Mircea Rusu, director artistic al Teatrului Național ”I.L. Caragiale” București.
La ceremonie au participat primarul Municipiului Săcele, Virgil Popa, reprezentanți ai Consiliului Local, administrației săcelene, unităților școlare și asociațiilor culturale din Săcele.
Mircea Rusu s-a născut în 1954, în Săcele și terminat cursurile Liceului Teoretic Săcele, actualul Liceu G. Moroianu. A absolvit Institutul de Artă Teatrală și Cinematografică din București în anul 1986, la clasa profesorului universitar Ion Cojar. A lucrat la Teatrul Tineretului Piatra Neamț, Teatrul Național Arad, Teatrul Tony Bulandra, Târgoviște, Teatrul Levant, București, Teatrul Metropolis, București, Teatrul Bulandra, București, Teatrul Evreiesc de Stat, București și Teatrul Național București. A jucat în peste 15 filme și a mai multe producții de televiziune. În anul 2020 a primit premiul UNITER pentru întreaga activitate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web