Economic

Acțiuni de verificare a comerțului cu fructe și legume de sezon (VIDEO)

 

Astăzi, 30.04 a.c., în intervalul orar 11.00 – 13.30, aproximativ 30 de poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice și Poliției Municipiului Brașov desfășoară acțiuni specifice de verificare într-o piața din Cartierul Astra, de pe raza municipiului Brașov, ce vizează legalitatea operațiunilor de comercializare, transport și depozitare a legumelor și fructelor.

 

Activitățile specifice au în vedere modalitatea de respectare a prevederilor Legii nr. 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi de comerţ ilicite, Legii nr. 145/2014 pentru stabilirea unor măsuri de reglementare a pieţei produselor din sectorul agricol  și Legii nr. 241/2005 pentru prevenirea și combaterea evaziunii fiscale, prin verificarea documentelor legale de proveniență a produselor comercializate și evidențierea veniturilor realizate.

Astfel, în cadrul activităților  au fost verificate 38 de persoane fizice și juridice, au fost aplicate 16 sancţiuni contravenţionale in valoare totală de 30.500 lei, fiind confiscată cantitatea de 535 kg legume-fructe, în valoare de aproximativ 1.900 lei, mărfuri pentru care nu au putut fi prezentate documente justificative.

 

Totodată, a fost confiscată valoric suma de 191 lei, rezultată din vânzarea de legume – fructe, ce nu a fost evidențiată pe casele de marcat.

 

Cu privire la administratorul unei societăți comerciale, sunt continuate cercetările, sub coordonarea procurorului de caz, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de evaziune fiscală, faptă prevăzută și pedepsită de art. 9 alin. (1) lit. b din Legea 241/2005, constând în omisiunea înregistrării în evidențele contabile a operațiunilor comerciale derulate în intervalul 2016-prezent.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web