Politic-Administrativ

Acord semnat între Camera de Comerț și Industrie din Moldova și Camera de Comerț și Industrie din Brașov

Viceprimarul Costel Mihai, președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Mihai Bîlba și președintele Camerei de Comerț și Industrie Brașov, Silviu Costea, au semnat vineri, 27 aprilie, acordul de parteneriat pentru organizarea la Brașov a unei expoziții de prezentare a producătorilor din Republica Moldova, care va avea loc în perioada15-17 iunie 2018.
„Cred că este important ca dincolo de declarațiile cu privire la Anul Centenarului și referirile la bunele relații cu Republica Moldova, să derulăm activități concrete, atât în domeniul cultural cât și în domeniul economic. În Brașov există o comunitate numeroasă de români din Republica Moldova și cred că acest eveniment va contribui substanțial la dezvoltarea mediului economic brașovean. Cred că va fi un eveniment frumos, de care vor beneficia ambele părți, atât Brașovul, cât și republica Moldova“, a declarat viceprimarul Costel Mihai.
„Pentru Camera de Comerț și Industrie a Republicii Moldova va fi un eveniment important, pentru că dorim să scoatem în evidență companiile din Republica Moldova care nu sunt cunoscute în Brașov și dorim să promovăm produsele noatre în România și în special în Brașov. Acest eveniment este la a treia ediție, după Iași și Ploiești, și sper că prezența producătorilor moldoveni la Brașov, prin acest eveniment, va deveni un fapt obișnuit“, a declarat președintele Camerei de Comerț și Industrie a Republicii Moldova, Mihai Bîlba.
„Pentru noi este un moment important în dezvoltarea relațiilor economice bilaterale între Republica Moldova și Brașov. Este primul eveniment de acest fel de la noi și sper să creeze noi oportunități de afaceri de ambele părți. O parte dintre produsele din Republica Moldova sunt cunoscute și apreciate de consumatorii din România și mai ales de cei din Brașov, dar sunt convins că vom face cunoștință și cu produse noi“, a declarat președintele camerei de Comerț și Industrie Brașov, Silviu Costea.
Evenimentul va cuprinde un târg de produse în Piața Sfatului, un forum bilateral destinat oamenilor de afaceri și o serie de concerte și evenimente publice. Vor participa aproximativ 100 de producători din industria alimentară şi agricultură, producţia de vinuri, băuturi spirtoase şi sucuri din fructe, industrie, echipamente electronice, servicii, confecţii, încălțăminte, bijuterii şi accesorii. Vor lipsi doar produsele din carne și cele de lactate, care au reglementări speciale în Comunitatea Europeană.
Printre invitații la concerte se vor afla Ansamblul Fluieraș, din Chișinău, și cunoscutul interpret moldovean Valentin Boghean.
Potrivit acordului de parteneriat, Primăria Brașov va pune la dispoziția evenimentului Piața Sfatului și va asigura spațiile de desfacere (în corturile sau căsuțele aparținând Regiei Pădurilor Kronstadt), se va ocupa de partea de autorizare și logistică, de asigurarea utilităților, pazei și salubrizării și va fi principalul promotor al evenimentului. Cele două camere de comerț se vor ocupa de alegerea participanților la expoziție și la spectacole, realizarea formalităților vamale pentru produse și asigurarea cazării invitaților, alte detalii organizatorice.
Reamintim că propunera organizării evenimentului „Republica Moldova prezintă“ a venit în urmă cu o lună, în timpul vizitei la Brașov a unei delegații a Camerei de Comerț a Republicii Moldova, care a avut o întâlnire cu primarul George Scripcaru și viceprimarul Costel Mihai.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

gazduire website gazduire web