Facilitatile de recreere aduc Brasovului locul 2 pe tara. Cartierele Noua si Racadau stau cel mai bine
In ultima vreme, Brasovul ocupa pozitii fruntase in topurile nationale legate de calitatea vietii. Si in cel mai recent studiu marca Storia.ro, orasul de sub Tampa ocupa locul al doilea cand vine vorba de cel mai bun acces la facilități de recreere, și anume spații verzi, facilități sportive și culturale. Astfel, la nivel de orașe, primele locuri sunt ocupate de Oradea, Brașov și Miercurea Ciuc. În clasament mai urmează Slobozia, Pitești, Cluj-Napoca, Deva și Târgu Mureș. Ultimele poziții aparțin orașelor Brăila, Focșani, Constanța, Giurgiu, Suceava, Galați, Alexandria și Satu Mare. Cu 4.506 hectare de parcuri și spații verzi, peste 20 de cinematografe și sute de săli de sport, Capitala ocupă poziția a șaptea în clasamentul orașelor cu cel mai bun acces la facilități de recreere.
Noua si Racadau, cartierele cu cel mai bun acces la facilitati de recreere
Capitala ocupă primele patru poziții în topul național al zonelor cu cel mai bun acces la facilități de recreere. Cartierele desemnate de români ca având cel mai bun acces la spații de recreere sunt Tineretului, Nicolae Grigorescu, Titan și Vatra Luminoasă. Între primele zece poziții mai figurează și cartierele Noua și Răcădău din Brașov, Grigorescu și Gheorghieni din Cluj-Napoca și Valea Aurie din Sibiu.
La polul opus, cartierul cu cele mai puține facilități de recreere este Gușterița din Sibiu. Topul continuă cu zonele Independeței și Brăilei din Focșani, Ciucului din Sfântul Gheorghe și Mircea cel Bătrân din Iași. Cartiere din orașe precum Buzău, Brăila, Ploiești și Suceava completează clasamentul.